Crkva u Mexico Cityju bila je u nedjelju mjesto smrti čovjeka šezdesetih godina koji je na koljenima molio na ulazu, prošao glavnim prolazom još uvijek na koljenima, onesvijestio se te za nekoliko minuta preminuo ispred oltara.


Nakon što je Juan – kako je bilo ime pokojniku – preminuo, istoga je dana župnik za njega slavio misu zadušnicu uz sudjelovanje nekolicine župljana, piše Nedjelja.ba.

preminuo-na-misi.jpg

Službeno izviješće kaže kako je čovjek ušao u crkvu Isusa Svećenika oko podne 21. veljače te ubrzo preminuo na koljenima ispred oltara, otprilike 45 minuta prije početka popodnevne mise.

Sakristan koji je svjedočio kako se čovjek srušio, brzo je obavijestio župnika vlč. Sajida Lozana, koji je pozvao hitnu pomoć. Međutim, „bilo je nekoliko znakova koji su upućivali kako ne možemo ništa učiniti jer je čovjek već preminuo“, naveo je svećenik.

U razgovoru za ACI Prensa, španjolskim novinskim partnerom CNA, vlč. Lozano je rekao kako je „Juan došao na nogama na svoju misu zadušnicu, što je smrt pravednika, smrt bez patnje".

„Juan je imao snage i hrabrosti doći u Božju kući i tu udahnuti svoj posljednji dah“, dodao je.

Kako piše časopis Desde la Fe, u izdanju Nadbiskupije Mexico City, vrlo je malo ljudi poznavalo Juana, ali dirnuti načinom na koji je preminuo, mnogi su sudjelovali na ukopnoj misi.

Policija i bolničari „rekli su nam da se smrt dogodila zbog iznenadnog srčanog udara i da nije bilo znakova nasilja“, kazao je svećenik. Vlasti su mu također dale dopuštenje da nastavi misu i predložile da pronađe nekog od Juanove rodbine.

Meksički zakon kaže da kada osoba umre izvan bolnice, tijelo se ne može ukloniti dok mrtvozornik i lokalni tužitelj ne dođu pregledati truplo kako bi potvrdili da nije bilo nasilja.

Slijedom toga, Juanovo tijelo moralo je biti ostavljeno točno tamo gdje je preminuo. Kako je nedjeljna misa trebala započeti ubrzo u 13:00 sati, Lozano je donio odluku da to bude misa zadušnica za pokojnika.

Mladić koji je prolazio u blizini crkve uspio je identificirati ga, a zatim je pratio vlasti do njegova obiteljskoga doma. Sin preminulog bio je kod kuće, i šokiran viješću, otišao je u crkvu kako bi sudjelovao na misi zadušnici.

U znak poštovanja, Juanovo je tijelo bilo prekriveno bijelom plahtom koju je donio jedan od vjernika, a svijeća mu je postavljena kod nogu.

Lozano je za ACI Prensa rekao da je „smrt još uvijek bolan i neočekivan događaj“, a „samo u vjeri imamo nadu da to nije kraj svega, nego početak života u vječnosti“.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Objavljena tema prvog Svjetskog dana baka i djedova
20. Aprile 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.