Darijo Srna zaplako usred Tv emisije 'Bio je veliki čovjek. Imao je dvije ljubavi, Bosnu i Hrvatsku...'

Legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i ukrajinskog Šahtara, Darijo Srna nakon završetka Europskog prvenstva u Francuskoj oprostio se od reprezentativnog dresa. Bilo je to vrlo emotivno prvenstvo za Srnu koji je tada ostao bez svoga oca. Veliki kapetan odmah se po završetku utakmice protiv Turske zaputio u Hrvatsku na sprovod da bi se dva dana kasnije vratio natrag u Francusku i nastavio s pripremama za nadolazeće utakmice.


U dresu Hrvatske 34-godišnji Srna je odigrao 134 utakmice, od čega 68 s kapetanskom trakom, a u svojem posljednjem prvenstvu u dresu Vatrenih bio je jedan od najboljih nogometaša izbornika Ante Čačića. Nije najbolji igrač koji je igrao za Hrvatsku, ali je jedan onih koji su obilježili Vatrene. Simbol. I, možda nije, dok su krenule suze na himnu, mislio da je zadnja. Ali je igrao kao da je zadnja, kao, uostalom, i svaku dosad.

Suze koje je pustio u utakmici protiv Češke obišle su svijet, a u razgovoru kojeg je dao za televiziju BHT1 prisjetio se posljednjih trenutaka koje je proveo sa svojim ocem, ali i događajima u reprezentaciji, Šahtaru...
 

- Moj otac je bio veliki čovjek, imao je dvije ljubavi, a to su bile Bosna i Hrvatska. Uvijek se veselio pobjedama Hrvatske i bio je ponosan na mene, ali također je tugovao kada je Bosna izgubila. Imao je ključnu ulogu u mojoj karijeri i kada sam vidio što je sve radio i koliko se odricao zbog mene i kakav je život imao, nije bilo druge opcije. Imao sam samo jedan put, a to je uspjeh - rekao je legendarni kapetan Vatrenih.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 26.11.2020.
26. Novembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.