Da će ikada pješačiti dalje od Aljmaša, Osječanka Vera Lakatoš (63) nije niti sanjala sve donedavno kada je preko Facebooka upoznala godinu dana stariju Zagrepčanku Gordanu Smitku.

Predložila joj je da pješače zajedno sve do Međugorja i nije im mnogo trebalo da se odluče za to. Vera je krenula vlakom do Karlovca, kamo se Gordana uputila pješice iz Zagreba. U ponedjeljak nešto prije 8 sati krenule su put Međugorja i u danu prevalile čak 50 kilometara.

- Pješačile smo četiri sata po kiši, no to nam nije smetalo. Kad smo navečer došle u Slunj, nismo znale gdje ćemo prespavati. Vidjele smo jednu osvijetljenu kuću, pozvonile smo i čovjek nam je ponudio prenoćište. Ujutro nas je počastio kavom i krenule smo dalje - telefonski nam je ispričala Vera Lakatoš. Na put dug više od 400 kilometara ponijele su samo najnužnije stvari u torbi s kotačićima i kabanice. Kažu kako u početku nisu osjećale bol u nogama, no pred kraj prvog dana putovanja jedva su čekale da se naspavaju.

- Umor je nestao, no ipak smo odlučile biti na misi u crkvi u Slunju. Potom smo nastavile hodati i nadamo se da će na svoje odredište doći za desetak dana - kaže Lakatoš. Doduše, sumnja da će moći održati tempo od 50-ak kilometra dnevno.

- Iz Međugorja ćemo se do Zagreba, odnosno Osijeka vratiti autobusom, jer ipak bi za nas žene u godinama bilo previše pješačiti u oba smjera - kaže Lakatoš. Na ovaj se put, ističe, ponajprije uputila zbog zahvalnosti na svemu što ima i što joj se događa, a isti je razlog motivirao i njezinu suputnicu Gordanu. glas-slavonije.hr

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
SIMBOL NADE USRED PANDEMIJE Fotografija ginekologa s bebom koja mu je skinula masku postala viralna
20. Ottobre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.