Organizatori prosvjeda protiv Istanbulske konvencije dobili značajnu medijsku ( ali i brojčanu) podršku u javnoj poruci Marka Perkovića Thompsona koji je s kompletnom obitelji, suprugom i njihovo petoro djece, najavio dolazak na splitsku Rivu

“Vidimo se u četvrtak u 18 sati na Rivi u Splitu. Podržimo inicijativu ‘Hrvatska protiv Istanbulske konvencije’. Pokažimo da smo neovisni, očuvajmo svoj suverenitet i zaštitimo temeljne vrijednosti našeg naroda i domovine”, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Marka Perkovića Thompsona, piše Maxportal.

Ratifikacija Istanbulske konvencije Hrvatskoj donosi obavezu unošenja u zakonodavstvo ideološke i neznanstvene definicije roda kao društvenog konstrukta odvojenog od spola, oko koje ne postoji konsenzus na razini dokumenata EU, jer se termin rod u dokumentima EU koristi kao sinonim za spol.

Taj bi se ideološki termin sukladno čl. 12. Konvencije unio i u kurikule na svim razinama obrazovanja i poučavao djeci, čime bi bilo dovedeno u pitanje pravo roditelja da odgajaju svoju djecu i pravo na slobodno znanstveno istraživanje.

Prema izjavi Dubravka Šuice za povedbu istanbulske konvencije Hrvatska bi godišnje izdvajala  oko milijardu kuna, od kojih bi znatan dio otišao tzv. nevladinim udrugama. udrugama.

Provedbu Istanbulske konvencije nadziralo naddržavno tijelo GREVIO, u koje se biraju političke aktivistice iz zemlja potpisnica Konvencije a čiji je politički svjetonazor sličan onima Rade Borić i Sanje Sarnavke.

Negativno se o ratifikaciji Istanbulske konvencije oglasila i Koordinacija braniteljskih udruga Splita i Splitske županije pa se u četvrtak u 18 sati može očekivati ispunjena splitska Riva.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
NAKON ŠTO JE POLJUBIO PAPU FRANJU SVJEDOČI O ČUDU! Nisam mogao hodati ni govoriti, a onda..
24. Febbraio 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.