Udruga SOS Dječje selo Hrvatska raspisala je natječaj za radno mjesto: SOS mama / SOS tata. Ovo je natječaj za hrabre ljude velikog srca koji su spremni živjeti u SOS Dječjim selima Lekenik ili Ladimirevci te skrbiti za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Jeste li ikada razmišljali kako je biti dijete? Često govore da mi odrasli zaboravljamo kako je to biti dijete. Pa, uskočimo na trenutak u njihove cipele i prisjetimo se vlastitog djetinjstva. Veselje, radost, smijeh, bezbrižnost, ponekad suze, tuga, nepravda i bol – ali uvijek, na kraju svake priče, na kraju svakog dana čeka nas topla i sigurna luka – brižan roditelj.

"SOS mama je osoba koja je spremna svoj život posvetiti misiji stvaranja obitelji za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, osigurati djeci brižan dom u obiteljskom okruženju, te im omogućiti da odrastaju u poštovanju, ljubavi i sigurnosti."

Nažalost, neka djeca rađaju se u nepovoljnim uvjetima, teškim okolnostima i okruženju u kojemu nema prilike za bezbrižno i sretno djetinjstvo puno ljubavi i pažnje. No svatko zaslužuje drugu priliku jer nijedno dijete ne bi smjelo odrastati samo. Upravo zato postoje SOS Dječja sela koja se brinu za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

Jedno od najsnažnijih, temeljnih načela Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, jest SOS mama / SOS tata, osoba koja je spremna svoj život posvetiti misiji stvaranja obitelji za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Osigurati djeci brižan dom u obiteljskom okruženju te im omogućiti da odrastaju u poštovanju, ljubavi i sigurnosti.

Kakva osoba treba biti SOS mama ili SOS tata?

• vedra, komunikativna, topla, brižna, otvorena, suosjećajna, susretljiva
• visoke tolerancije neizvjesnosti, dobrog nošenje sa stresom, strpljiva i blaga
• zrela, svjesna pravila, odgovorna, poštena, pravedna, prilagodljiva
• ljubazna, puna povjerenja, dobroćudna, pomirljiva, zainteresirana
• samostalna, organizirana, savjesna, temeljita, vrijedna, snalažljiva
• energična, živahna, aktivna
• spremna učiti i raditi na sebi, fleksibilna i motivirana


Upravo za takvim osobama traga Udruga SOS Dječje selo Hrvatska, a ako ste se i Vi prepoznali u tekstu, ne dvojite, već se prijavite na natječaj. Klikom na link: natjecaj.sos-dsh.hr saznajte više informacija o tome što znači biti SOS mama/SOS tata.
Više o natječaju pronađite na službenim stranicama Udruge, gdje se možete i prijaviti za ovo radno mjesto.

SOS mama je životni poziv, a ne samo posao


Preporučujemo

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Papa Franjo: "Postite od ogovaranja i klevetanja"
28. Febbraio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.