Na Dan Kongregacije, 13. rujna 2017. godine, u samostanu sv. Franje u Bijelom Polju, tijekom molitve Srednjega časa upriličen je obred uvođenja u redovnički život te primanje u postulaturu.

Nakon što je sestarska zajednica otpjevala uvodnu pjesmu provincijska predstojnica s. Zdenka Kozina pitala je postulantice Ivonu Jurčević, Mariju Budimir, Magdu Glibić, Mariju Boban i Moniku Ćorić što žele od Zajednice kojoj su pristupile, na što su one izrazile želju da upoznaju način života ove redovničke obitelji kako bi slijedile Krista raspetoga po uzoru sv. Franje.

Sestre novakinje primile su Tau – razlikovni znak Družbe, znak križa kojim su obilježene na dan svoga krštenja, a koji će ih podsjećati na pripadnost Družbi i poticati na  nasljedovanje Krista, siromašnog, čistog i poslušnog. Ovim činom novakinje su započele godinu kušnje i dubljeg poniranja u traženju Božje volje u svome životu preko življenja Evanđelja u svakodnevici.

Zajednica je nastavila s molitvom psalama i čitanjem evanđeoskoga teksta. Odgajateljica je potom pročitala dio iz Pravila i života braće i sestara Trećeg samostanskog reda sv. Franje koji se odnosi na sadržaj toga života i primanje novih kandidata. U

slijedio je nagovor s. Zdenke o naravi redovničkoga života i poticaj da svoj život usklađuju s Isusovim životom i svjedoče ljubav koju su od Njega primile.  

Nakon godine kandidature, koju su provele u samostanu Svete Obitelji u Mostaru, u postulaturu su primljene Iva Soko i Anđela Cvitković.

Kao znak novog koraka u redovničkom životu postulantice su obukle postulantske haljine, znak pripadnosti Bogu i ovoj redovničkoj obitelji.Na koncu je s. Zdenka povjerila novakinje s. Marijani Selak, odgajateljici novakinja, a postulantice s. Slavici Barbarić, odgajateljici postulantica potičući nas da prema njima imamo poučljivo srce za poticaje Duha Svetoga.

Zahvalne smo Bogu na milostima kojima nas daruje. Hvala s. Zdenki, provincijskoj predstojnici i sestrama koje nas svojim molitvama i poticajima prate u našem redovničkom odgoju. Radost ovoga događaja nastavile smo uz pjesmu i druženje kod zajedničkoga objeda u samostanskoj blagovaonici.

mostar.ssfcr.org

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
(VIDEO) PRVA SKI ALKA na Čajuši, na Kupreškoj visoravni
27. Gennaio 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.