Sisački biskup Vlado Košić uputio je u utorak 31. ožujka svim svećenicima, đakonima, redovnicima i redovnicama poziv na post i molitvu na nakanu da Gospodin odvrati od našega naroda i čitavog svijeta bolesti, trpljenja i smrt što izaziva virus COVID-19 u aktualnoj pandemiji. Post će biti u petak 3. travnja.

U pozivu biskup je, između ostalog poručio: „Budući da zlo zaraze virusom COVID-19, tzv. pandemija koronavirusa, ne jenjava, i mi smo pozvani da se uključimo u borbu s tom opasnošću. Već smo od 20. ožujka primijenili odredbe koje je izdala HBK te se u svemu pridržavamo mjera koje izdaje nacionalni Stožer civilne zaštite RH. Ipak, mi smo pozvani činiti i više od toga. A to je molitva. Molili smo se posebno zajedno s papom Franjom prošli petak 27. ožujka, kad je pred bazilikom Sv. Petra u Rimu s Presvetim Oltarskim Sakramentom blagoslovio grad i svijet, molimo se svaki dan prikazujući mise i upućujući Bogu svoje zazive. No, Gospodin je rekao da se u borbi sa zlime pobjeđuje: ‘samo molitvom i postom'(Mt 17, 21)…. Budimo sjedinjeni u molitvi i postu“.

Biskup Košić pozvao je sve svećenike, đakone, redovnike i redovnice Sisačke biskupije da u petak 3. travnja svi poste na nakanu da Gospodin odvrati od našega naroda i čitavog svijeta bolesti, trpljenja i smrt što izaziva virus COVID-19 u aktualnoj pandemiji.

“Budimo sjedinjeni u molitvi i postu! Neka se molitvi i postu pastira pridruže i vjernici koji to mogu”, potiče mons. Košić.

Na kraju biskup je pozvao i sve vjernike, koji to mogu, da se pridruže svojim pastirima u postu i molitvi te zaključio: „S nadom u skoru pobjedu nad zlom trenutne svjetske pošasti koronavirusa i prestanak izvanrednog stanja koje je zavladalo čitavim svijetom srdačno vas sve u Gospodinu pozdravljam i u njegovo ime blagoslivljam“.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Pater Arek Krasicki: Sam Bog Isus Krist moli za tebe. Čuješ li ovo?
27. Maggio 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.