Noćno bdjenje u čast Krvi Kristove i ove je godine održano u noći s 23. na 24. lipnja 2018. u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Bdjenje se tradicionalno održava pred svetkovinu Predragocjene Krvi Kristove, koja se slavi 1. srpnja.

Tema ovogodišnjeg susreta bila je pod geslom “Krv Kristova – utjeha otkupljenih”. Program su organizirali Misionari Krvi Kristove i sestre Klanjateljice Krvi Kristove sa zajednicama Krvi Kristove, u suradnji s ludbreškim župnikom mons. Josipom Đurkanom. Zajednica Krvi Kristove iz Ludbrega i ove je godine pod vodstvom gđe Marije Kosec bila angažirana oko organizacije susreta i pripremu okrepe za sve hodočasnike.

Program je započeo u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u 21 sat pozdravnom riječju patra Ilije Grgića u ime Misionara Krvi Kristove i sestre Augustine Barišić u ime Klanjateljica Krvi Kristove. Uslijedilo je euharistijsko klanjanje, a u 22:20 procesija sa svijećama ulicama Ludbrega od župne crkve do prošteništa i molitva krunice Krvi Kristove. U ponoć je euharistijsko slavlje predvodio don Ivan Bodrožić, a mješoviti župni zbor iz Ludbrega doprinio ljepoti i radosti slavlja.

Bdjenje se nastavilo euharistijskim klanjanjem u župnoj crkvi do 5 sati kada je nazočnima podijeljen blagoslov.

 

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
KORONAVIRUS (COVID-19) POTVRĐEN I U MEĐUGORJU
29. Marzo 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.