Antonietta bi mogla postati najmlađom sveticom u povijesti Crkve, koja je bila priznavateljica (ispovjednica) vjere, a ne mučenica…

Hoće li Katolička Crkva uskoro dobiti najmlađu sveticu

Na današnji dan 1937. godine, u dobi od samo šest godina, preminula je časna službenica Božja Antonietta Meo, piše Aleteia.

Antonietta bi mogla postati najmlađom sveticom u povijesti Crkve koja je bila priznavateljica (ispovjednica) vjere, a ne mučenica.

Časna službenica Božja Antonietta Meo rođena je u Rimu, 15. prosinca 1930. godine. Kada je imala pet godina, dijagnosticiran joj je osteosarkom, maligni agresivni tumor kosti. Morali su joj amputirati nogu, a ona je to iskušenje dobro podnijela.

U posljednjim mjesecima života napisala je više od tisuću pisama Isusu Kristu, koja je ostavljala podno raspela. Procijenjeno je da su njezina pisma izvanredna za njezinu dob i da odražavaju mističnu povezanost s Isusom Kristom, a u nekima je pisala i o vizijama.

Svoju je muku posvetila Isusu Kristu, kao žrtvu za obraćenje grješnika. Prije smrti primila je svete sakramente ispovijedi i prve pričesti. Inzistirala je na pisanju posljednjeg pisma Isusu nekoliko dana prije smrti. U njemu ga je zamolila da se brine o svima kojima je voljela i tražila je snagu da izdrži bol koju je prolazila. Pismo je ostalo nedovršeno. Posljednje riječi koje je napisala bile su: „Vaša djevojčica šalje vam puno poljubaca.“

Tada je rekla svojoj majci da će umrijeti: „Za nekoliko sati ću umrijeti, ali više neću patiti, a ti ne smiješ plakati. Trebala sam živjeti još nekoliko dana, ali je sveta Mala Terezija rekla da je dosta.“ Nakon Antoniettine smrti njezina je majka imala viziju u kojoj ju je vidjela na nebu.

Njezine relikvije nalaze se u Bazilici Santa Croce, u Rimu, gdje je krštena i gdje je provela mnogo vremena u molitvi i meditaciji.

Izvor: Book

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
ISPIT SAVJESTI PRIJE SPAVANJA Vježba za dobar san i dobar dan
22. Settembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.