Poglavar Katoličke Crkve papa Franjo reagirao je na smrt svog sunarodnjaka, legendarnog argentinskog nogometaša Diega Armanda Maradone, koji je u srijedu 25. studenoga umro od srčanog udara u dobi od 60 godina, prenosi Hina.

“Papa Franjo obaviješten je o smrti Diega Maradone, s ljubavlju se sjeća svojih nekoliko susreta s njim u posljednjih nekoliko godina te ga preporuča u svojim molitvama, kao što je to činio i prethodnih dana otkako je saznao za njegove zdravstvene probleme”, kazao je glasnogovornik Svete stolice Matteo Bruni.
Prije samo nekoliko dana papa Franjo, osvjedočeni ljubitelj nogometa, u jednom se razgovoru prisjećao svoje usamljenosti u Njemačkoj gdje je boravio kada je Argentina predvođena Maradonom 1986. godine osvojila naslov svjetskog prvaka. A prije šest godina, točnije 1. rujna 2014., Maradona je prilikom audijencije u Vatikanu povodom odigravanja međureligijske utakmice za mir poklonio Papi svoj dres s brojem 10 kojega je nosio na tom SP.

Iako je priznao kako se distancirao od Crkve, Maradona je osjetio bliskost s papom Franjom zbog njegove brige za siromašne.
“Od nas dvojice, pravi prvak je Papa”, kazao je Maradona prilikom jednog drugog susreta s papom Franjom, prenosi Hina u srijedu 25. studenoga.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
VJEČNI SJAJ NEPOBJEDIVE DOBROTE
18. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.