“Vi ste neopjevani heroji ove pandemije. Koliko vas je dalo svoje živote da biste bili blizu bolesnika! Hvala na blizini, hvala na nježnosti, hvala na profesionalnosti s kojom brinete o bolesnima", rekao je Papa

Uvideo poruci koju je papa Franjo uputio krajem mjeseca studenog, izrazio je zahvalnost argentinskim zdravstvenim radnicima na nesebičnom služenju bolesnicima tijekom pandemije virusa COVID-19.

“Vi ste neopjevani heroji ove pandemije. Koliko vas je dalo svoje živote da biste bili blizu bolesnika! Hvala na blizini, hvala na nježnosti, hvala na profesionalnosti s kojom brinete o bolesnima", rekao je Papa u video poruci upućenoj liječnicima i drugim zdravstvenim radnicima njegove rodne Argentine.

Zahvalnost je izrazio u povodu nekoliko događaja - Nacionalnog dana njegovatelja koji se obilježavao 21. studenoga, blagdana Gospe od Zdravlja i nadolazećeg Dana liječnika koji se u Argentini obilježava 3. prosinca, piše Vatican News.

"Želim biti blizu svih liječnika i medicinskih sestara", rekao je Sveti Otac "posebno u ovo vrijeme kada nas pandemija poziva da budemo blizu muškarcima i ženama koji pate."

"Molim za vas, svim svojim srcem molim Gospodina da blagoslovi svakoga od vas, vaše obitelji, i da vas prati u vašem radu i problemima s kojima se možete susresti. Neka vam Gospodin bude blizak kao što ste ivi bliski bolesnicima. I ne zaboravite moliti za mene", zaključio je papa Franjo poruku, prenosi Nedjelja.ba.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Pet teških istina s kojima se Crkva suočila u doba ‘korone’
26. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.