Damiano se prvi puta nalazi na Međunarodnoj duhovnoj obnovi za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, koja se ovih dana odvija u Međugorju.

Podijelio je za naš portal svoje iskustvo: „Moram reći da sam krenuo ovamo pomalo „sumnjičav“. Bilo zbog toga što je vremenska prognoza bila loša, bilo zbog toga što sam mislio da će mi sve ovo skupa biti dosadno. Ja sam prilično „novi hodočasnik“ ovdje u Međugorju. Prvi puta sam došao u svibnju 2016. godine.

I nisam nikada bio na ovom seminaru za vodiče, pa sam imao neke svoje sumnje oko programa i svega. Ali jutros kada smo započeli s klanjanjem pred Presvetim, mogu posvjedočiti kako je molitva otjerala svaki strah i „otopila“ svaki led koji se formirao u meni, a ne samo onaj led koji se nalazi po cestama. Stoga sam sada puno otvoreniji i očekujem puno lijepih stvari koje bi se mogle dogoditi ovih dana. Već je jedna lijepa stvar upoznati nove ljude, organizatore hodočašća iz Italije ali i iz drugih zemalja svijeta i mislim da će me to obogatiti ne samo izvana, nego prvenstveno iznutra.

damiano-pica.jpg

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Danas započinje tridesetodnevna pobožnost na čast svetog Josipa
18. Febbraio 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.