Zekić: Nikada u životu nisam bio mirniji, hvala svetom Anti!

Preko Santa Colome u 1. pretkolu te Luzerna u 2. pretkolu, momčadi Zorana Zekića PSV je bio posljednja stepenica za ulazak u play-off Europske lige

Nogometaši Osijeka napravili su pravu senzaciju u Gradskom vrtu pred 15.000 navijača. U uzvratu 3. pretkola Europske lige slavili su s 1:0 (0:1) protiv PSV-a i ostvarili najveći uspjeh u klupskoj povijesti, prenosi direktno.hr.

"Moram reći da nikada u životu nisam bio mirniji. Hvala svetom Anti i mojima igračima i navijačima. Ovo je vrh vrhova, u dvije utakmice smo dobili PSV i sve vrhunski odradili", rekao je trener Osijeka Zoran Zekić pa dodao.

"Hvala Bogu što su i ostali prošli, čestitam svim našim klubovima. Ovo je fantazija za hrvatski sport... Mi se dižemo, infrastruktura je katastrofa i negativna atmosfera je oko nas. Treba ljude uvjeriti i vjerovati i sve je moguće", izjavio je.

Preko Santa Colome u 1. pretkolu te Luzerna u 2. pretkolu, momčadi Zorana Zekića PSV je bio posljednja stepenica za ulazak u play-off Europske lige.

Ovo je bio osmi europski pohod Osijeka. Najveći europski uspjeh imali su 2000. godine, kada su u 3. kolu tadašnjeg Kupa UEFA ispali od praške Slavije.

Inače, Osijek je napravio najveću senzaciju pretkola Europske lige jer je izbacio klub koji je 1988. osvojio naslov prvaka Europe.