MODRIĆ: "GINEM ZA HRVATSKI DRES I NASTAVIT ĆU TO RADITI"

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić najavio je subotnji ogled s nacionalnom selekcijom Kosova.

Nakon što je Hrvatska gostovala u Skadru u prvoj natjecateljskoj domaćoj utakmici Kosova, u listopadu prošle godine, te slavila 6:0, isti će se suparnici sastati i u subotu navečer na Maksimiru.

"Očekujemo tešku utakmicu. Morat ćemo biti maksimalni kako bismo ostvarili dobar rezultat, odnosno pobjedu. Kosovo je nezgodna momčad, tehnički potkovana, s dosta brzih igrača. Mogu napraviti probleme svakome tko nije na pravoj razini. Osim toga, Kosovo bolje igra u gostima nego kod kuće te moramo biti oprezni i prezentirati svoju najbolju igru. Tako ćemo u pozitivnoj atmosferi, s pozitivnim rezultatom, otići u Tursku", sažeo je kapetan Vatrenih Luka Modrić.

U lipanjskom kvalifikacijskom ogledu na Islandu Hrvatska je doživjela prvi poraz u borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

"Poraz na Islandu nas je malo uzdrmao, no atmosfera u reprezentaciji je ostala dobra i vjerujem da ćemo se iskupiti u narednim utakmicama. Ne osjećamo pritisak, ali osjećamo veliku odgovornost prema reprezentaciji i navijačima. Vjerujem da će se u ove dvije utakmice vidjeti što one znače za nas i kako ćemo prezentirati Hrvatsku na terenu", smatra Modrić.

"Ostale su još četiri utakmice do kraja kvalifikacija, u svima ćemo ići na pobjedu, i idemo korak po korak. Najvažnije je na kraju otići na Svjetsko prvenstvo. Ako protiv Kosova budemo mogli dodatno popraviti gol-razliku, odlično, ali nemojmo se zavaravati i očekivati sličan rezultat kao u prvom susretu s njima. Ključno je pobijediti i samopouzdano nastaviti kvalifikacije", dodao je.

Kapetan Modrić bio je vrlo jasan govoreći o svom nastupanju za nacionalnu selekciju i predanosti hrvatskim bojama:

"Teško je utjecati na reakciju navijača i njihovu podršku. Ono što mi moramo učiniti jest dati sve od sebe na terenu, kako bi navijači bili zadovoljni i pružili nam podršku. Nadam se da neće biti kiše, da će doći u što većem broju. Ja sam u reprezentaciji više od deset godina. Dajem svoj maksimum i ginem za ovaj dres bez obzira što drugi mislili o tome, i nastavit ću to raditi sve dok sam ovdje. Najvažniji je uspjeh Hrvatske, a sve ostalo mi je nebitno".

hns-cff.hr

Tagged under