Ivan Dodig i Marcelo Melo osvojili ATP Paris

Ivan Dodig i Marcelo Melo slavili su danas protiv američko/kanadskog para Pospisil/Sock u finalu ATP turnira u Parizu rezultatom 2-6 6-3 10-5 i tako uzeli još jedan veliki naslov ove godine.

Kao i u jučerašnjem polufinalnom ogledu, hrvatsko-brazilska kombinacije nije najbolje ušla u meč.

Sock i Pospisil su lako uzeli prvi set rezultatom 6-2, ali Dodig i Melo se končano bude nakon pola sata igre i pri rezultatu 3-2 u drugom setu uspjevaju uzeti servis svojim protivnicima. Prednost zadržavaju u idućih nekoliko gemova i slave u drugom setu rezultatom 6-3.

Tako je još jedan meč Dodiga i Mele došao u odlučujuću igru trećeg seta. Iako su dva puta Sock i Popisil imali mini-break prednosti, Dodig i Melo su se uspjeli vratiti u igru. Sredinom seta hrvatsko - brazilska kombinacija uzima dva mini-breaka, što je slomilo njihove protivnike i osvajaju odlučujuću igru rezultatom 10-5.

Tako su Dodig i Melo uzeli još jedan veliki naslov i pokazali kako su jedan od najboljih svjetskih teniskih doublova. Također, ovom titulom su istaknuli veliku kandidaturu u utrci za naslov na Mastersu koji za nekoliko dana počinje u Londonu.