Gost sportaš - Andrej Vištica

Studij fizičke kulture, Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti nastavlja s organizacijom predstavljanja vrhunskih sportaša, sportskih ekipa, kao i sportova s ciljem poticanja na sportsku aktivnost i buđenja svijesti ljudi o važnosti tjelesne aktivnosti.

Gost sportaš u utorak 03.11.2015. s početkom u 17:30h u nastavnoj zgradi Kampusa Rodoč biti će profesionalni hrvatski triatlonac, naš Ljubušak Andrej Vištica.

Andrej Vištica je hrvatski profesionalni triatlonac. Rođen je u Ljubuškom 1983. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu nakon čega je upisao Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Sportski mu je put bio nekonvencionalan. Triatlonom se počeo baviti pred kraj studija te ga kasnije kombinirao uz posao u Ericsson-u. Od 2011. godine ima status "Vrhunskog sportaša 1. kategorije" pri Hrvatskom Olimpijskom Odboru. Nakon pobjede na Europskom prvenstvu u dugom triatlonu u francuskom Vichy-u 2013. godine, dobio je ponudu međunarodnog triatlon tima TBB, te napustio posao u struci i potpuno se posvetio triatlonu. U međuvremenu je pobjedio na utrci iz Challenge serije u Vichy-u 2014., te na kultnom Embrunman-u ove godine, dok se na Ironman-u Wales plasirao na 2. mjesto čime je postao prvi Hrvat na postolju utrke iz službene Ironman serije. * Ironman je triatlonska disciplina koja kombinira 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara bicikla i 42,2 kilometra trčanja.
Andrej će nam predstaviti Triatlon ako sport, također će govoriti o svom sportskom putu, kao i o najvažnijim utrkama do sada i planovima za budućnost. Dotaknuti će se i tehnologije treninga i načina prehrane, a svi prisutni imati će mogućnost za interaktivni razgovor i postavljnje pitanja.

Važno je naglasiti kako je predstavljanje otvorenog karaktera, te kako su svi koje interesira ovo područje sporta i rekreacije dobrodošli. Još jednom ponovimo nastavna zgrada Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti - Kampus Rodoč 03.11.2015. s početkom u 17:30h.