Marko Pervan, 22-godišnji veznjak, bivši nogometaš hrvatskog prvoligaša HNK Osijek, svojim odličnim igrama u dresu Botev Plovdiva navodno je natjerao skaute nekoliko europskih klubova da upravo njegovo ime upišu u svoje bilježnice.

Ovaj nogometaš oduševljava na početku sezone utakmica za novi klub u Bugarskoj te je ostvario učinak od tri pogotka i tri asistencije. Praktički je sam odlučio dvije prvenstvene utakmice. Njegovu klubu ne ide najbolje u ovoj sezoni, a u osam susreta prikupili su tek devet bodova, ali mladi veznjak već je opravdao epitet pojačanja. Čak se govorkalo kako je ovaj nogometaš blizu pozivu u reprezentaciju BiH (ima dvojno državljanstvo). Rođeni Čitlučanin je u NK Međugorje počeo trenirati s ocem, trenerom i bivšim nogometašem.

Pervan je 2010. otišao preko granice, u obližnji Metković, prije nego što je prešao u Jadransku akademiju iz Splita. Pervan se 2012. pridružio omladinskoj školi RNK Split. Svoju je profesionalnu karijeru započeo u RNK Split u 1. HNL 2014. godine.

Nakon dviju sezona s tim klubom, koji je uključivao i posudbe kod NK Imotski i HNK Šibenik, prešao je u vinkovačku Cibaliju. Pervan je u veljači 2018. premješten u NK Osijek, da bi pola sezone u 2019. bio na posudbi u albanskom Skenderbeu. Nakon svojevrsnog lutanja po klubovima spomenuti je vezni nogometaš pronašao klub u kojem je odmah dobio priliku za dokazivanje i dodatnu afirmaciju. U posljednjem je prijelaznom roku prešao u bugarski Botev iz Plovdiva.

Nastupao je na sedam prvenstvenih utakmica te je već prikupio pristojnu minutažu. Ostaje vidjeti kako će se dalje razvijati karijera mladog nogometaša

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Međugorje: Počele mise zornice
30. Novembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.