Sader Issa, student treće godine stomatologije iz Sirije, za svoj uspjeh i sreću može biti zahvalan svojim roditeljima. Mladić je želio posvjedočiti kako mu je bezbrižno djetinjstvo i odrastanje, uz požrtvovnu majku, omogućio otac sa sindromom Down.

Sader je objasnio kako je njegov otac više od 20 godina bio divan otac, suprug i vođa njihove male obitelji. „Njegova dijagnoza bi mnogima možda predstavljala prevelik izazov, ali moj otac je sve u životu postizao toliko jednostavno. Moj otac Jad Issa u djetinjstvu se ni po čemu nije razlikovao od drugih očeva. Kako bi svojoj obitelji osigurao bolju budućnost, godinama je radio u lokalnoj tvornici brašna“, posvjedočio je mladić objasnivši kako ga je. neprestano poticao na školovanje koje mu, kako je običavao kazati može osigurati barem malo lakši kruh, objavila je Aleteia.

„Kada bi mi netko ponudio da izaberem nekog drugog oca, siguran sam kako ne bih mogao pronaći boljeg od njega. Na svemu sam mu zahvalan“, naglasio je student stomatologije.

„Svaki put kada me upoznaje s nekim tata puca od ponosa. U tim situacijama se ponaša kao da toj osobi želi poručiti: 'Ja možda imam sindrom Down, ali sam podigao sina i učinio sve što je bilo u mojoj moći kako bi on jednom postao liječnik i pomagao drugim ljudima. Ponosan sam na njega'“, objasnio je Sader.

Jad Issa nije bio samo uzoran otac nego istodobno i dobar suprug, koji je sa Saderovom majkom sklopio kršćanski brak prije 23 godine. Inače, muškarci sa sindromom Down uglavnom ne mogu imati djecu zbog slabije plodnosti, dok samo oko polovice žena s ovim sindromom može roditi dijete. „Naravno da su se moji roditelji u tom dugom razdoblju ponekad znali i posvađati, ali su zadržali odnos pun ljubavi, jednostavnosti i poštovanja“, dodao je mladi student.

Objasnio je kako je u suživotu s ocem shvatio zašto osobe poput njega nazivaju anđelima, te na koji način oni šire ljubav oko sebe. „Očev odnos s bližnjima je jednostavan i čist. Tata jednostavno voli sve ljude, pa mu oni zbog toga uzvraćaju ljubavlju i poštovanjem, te se prema njemu odnose kao prema svakom drugom čovjeku“ pojasnio je ponosni sin.

Sader Issa je u međuvremenu postao osoba koja društvene mreže koristi za promicanje prava osoba sa sindromom Down, kako onih rođenih tako i nerođenih, kojima zbog dijagnoze nerijetko prijeti smrt u majčinoj utrobi. „Mnogima ideja u kojoj trudna žena nosi bebu s ovim sindromom predstavlja najgori mogući scenarij. Brojni ljudi će takvoj ženi predložiti pobačaj. Međutim, da je moja baka poslušala takve savjete, ja danas ne bih bio s vama“, poručio je.

Nedjelja.ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Vrhbosanska nadbiskupija prikupila 180 000 eura pomoći za područja stradala potresom
20. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.