Buck Blodgett iz Wisconsina je nakon teške životne priče osnovao projekt s ciljem obustavljanja nasilja nad ženama

Nakon što je izgubio 19-godišnju kćer Jessie koja je bila silovana i ubijena, Buck Blodgett borio se s teškim pitanjima kroz koja prolaze roditelji koji su izgubili dijete. Ovakve priče su u SAD-u sve češća pojava i ukazuju na veliki problem nasilja nad ženama.

Blodgett je želio ispričati njenu priču kroz nadu i pozitivnu promjenu. Kako bi očuvao sjećanje na nju i pretvorio mržnju i zlo u nešto lijepo, osnovao je projekt Love>Hate. Ovaj pokret za cilj ima obustaviti nasilje nad ženama i poticati sve da biraju ljubav prije mržnje. Imao je potrebu govoriti u njeno ime i dati poseban smisao njenom životu te tragediju pretvoriti u nešto dobro.


Za Scary Mommy ispričao je kako je nakon napada na svoju kćer shvatio koliko je život kratak i lomljiv. “Imao sam slomljene kosti, razorene veze, uništene snove, slomljeno srce, kao svi mi. Ali ova bol je bila stotine puta jača od svih ostalih.”

Projekt Love>Hate aktivan je na Instagramu na kojem se objavama prepričava Jessiena priča, ali i potiče ostale da podijele svoje priče. Osim toga želi pripremiti zajednicu da zajedno rade na tome da se obustavi nasilje nad ženama te pomaže ožalošćenim roditeljima u teškim trenucima.


Projekt je do sada povećao pozornost o nasilju nad ženama u 52 grada u SAD-u, a i stvoreno je 14 modela projekata za zajednicu u okrugu Washington s istim ciljem. Glavni cilj projekta Love>Hate je dobiti učinkovit model do 2020. godine koji će drastično smanjiti nasilje nad ženama u okrugu Washington i okolici, kao i povećati pozornost u ostalim gradovima i državama.

Glavna misao je da se zagovaraju promjene, ali i biva upravo ta promjena. Neopisivo je teško nakon tragedije ponovno pronaći sreću, ali borba za pravdu može dovesti do tog cilja.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Kardinal Puljić upozorava na migrantski kaos u BiH: ‘Imamo silovanja, zapaljene kuće, provaljivanja’
23. Ottobre 2019.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.
Maggiori informazioni Ok