Dnevni raspored ginekologa Danijela Bursaća dobro je poznat: nakon smjene u jednoj zagrebačkoj bolnici odlazi u dvoranu gdje besplatno trenira djecu s Downovim sindromom. I tako već pune tri godine otkako je projekt koji je osmislio tijekom studija medicine zaživio.

“Bavio sam se tim sportom i shvatio da taekwondo vježbama djeci s posebnim potrebama možemo olakšati svakodnevicu i rehabilitirati ih”, objašnjava dr. Bursać  za Index.hr. koji je oko sebe okupio tim stručnjaka koji s njim djeluje u okviru projekta ‘Čigrin let’.

Vrlo brzo organizirali su i treninge za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

“Cilj je pokazati djeci da su sva jednako vrijedna. Sudjelovanjem u sportu, osim što profitiraju zdravstveno, razvijaju i brojne socijalne vještine i pronalaze prijatelje”, kaže dr. Bursać.

Nakon djece s posebnim potrebama, za treninge su se zainteresirali i odrasli, a koliko je klub uspješan u radu pokazala je i Senada koja je nakon osam mjeseci rada postala prva europska prvakinju u parataekwondou.

“Interes je tolik da nam je stara dvorana postala premala i sada smo konačno od Grada Zagreba u najam dobili prostor na Jarunu. Nažalost, on nije funkcionalan, sve je dotrajalo i vapi za obnovom”, priča dr. Bursać.

Dio posla koji mogu, volonteri obavljaju sami, no bez pomoći dobrih ljudi neće moći sve urediti.

“Svaka pomoć je dobrodošla. Trebamo građevinski materijal, sanitarni, sve potrebno za uređenje unutrašnjeg prostora. Dobrodošla su i sponzorstva ili novčane donacije”, dodaje dr. Bursać.

Plemenita ekipa sada plaća troškove najma i režija za prostor koji ne mogu koristiti. Stoga, ako želite pomoći, možete se javiti Danijelu Bursaću na e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo..

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 19.1.2021.
19. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.