Hranit će vas Gospodin kruhom tjeskobe, pojiti vodom nevolje, al' se više neće kriti tvoj Učitelj – oči će ti gledati Učitelja tvoga.

I uši će tvoje čuti riječ gdje iza tebe govori: To je put, njime idite". (Iz 30, 20-21)

Kad se suočavamo s problemima, bolestima, gubicima i pogreškama, nemojmo misliti da su one Gospodinu nepoznate. Sve je to dio Njegova plana. Naš je Bog dobar Bog i On zlo može izvesti na dobro. Poput apostola iz prvih kršćanskih vremena moramo se čvrsto držati Krista i ne gubeći srčanost predati se volji Božjoj (v. Dj 4, 24-27).

Zauzmimo stav poput Joba iz Staroga zavjeta. Kad je sve izgubio, rekao je: "Bog dao, Bog oduzeo! Blagoslovljeno ime Božje." (Job 1, 21). Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam - riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnosti i nadu. (Jr 29, 11).

Moli ovako:

Moj Gospodine, znam da su neuspjesi, bolesti, gubici i problemi dio Tvog spasiteljskog plana za moj život. Zato Ti zahvaljujem i slavim Te za sve njih. Molim Te da mi pritekneš u pomoć da se mogu suočiti s problemima koji me muče. Ti ih preuzmi Gospodine i preobrazi ih da postanu na dobrobit i ozdravljenje meni i mojoj obitelji. Dobri moj Isuse, sva moja nada i pouzdanje su u Tebi, pošalji Duha Svetoga u moje srce, da mogu u trenucima žalosti i patnje uvijek zazivati Tvoje Ime. Daruj mi milost da Te u svemu mogu slaviti; Tvoja mi je milost dovoljna. Čuvaj me blizu svog svetog srca i osnaži me da Ti pjevam hvale i kad me nevolje snađu. Slavim Te Isuse, hvalim Te Gospodine!

(Ponovi molitvu ako je potrebno).

Pročitaj iz Svetog pisma: Heb 12, 1-13; Dj 4 1-31; Ps 25;

(Dobro je hvaliti i slaviti Isusa u svim svojim problemima, teškoćama, gubicima i tjeskobama. Djela milosrđa i davanje desetine za promicanje evangelizacije također su hvalevrijedna. Ako od svoga dobra daješ za Gospodnji posao, On će ti uzvratiti obilnim blagoslovima).

Dajite i dat će vam se mjera dobra, nabijena, natresena, preobilna dat će se u krilo vaše jer mjerom kojom mjerite vama će se zauzvrat mjeriti. (Lk 6, 38).

otac James Manjackal M.S.F.S, Knjiga, 27 karizmatskih molitava

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Umro bih za Gospu - reče vidjelac Jakov
06. Marzo 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.