Od petka 27. rujna do nedjelje 29. rujna u Međugorju je boravilo oko 250 članova duhovne obitelji Zajednica Krvi Kristove iz cijele Hrvatske.

Zajednica Krvi Kristove (ZKK) je zajednica vjernika koja njegujući duhovnost Krvi Kristove otkriva i štuje ljubav Božju koja se očitovala u prolijevanju Krvi Kristove radi spasenja svakoga čovjeka.

Jadranka Hrvoj, glavni animator Zajednice Krvi Kristove iz Zagreba otkrila nam je da se zapravo radi o svojevrsnom sletu zajednica Krvi Kristove koju obično imaju u petom mjesecu, ali je ovaj put zbog spriječenosti iznimno prebačeno za rujan. U Zajednicu su uključeni laici u molitvenim zajednicama, Družba misionara Krvi Kristove te Klanjateljice Krvi Kristove – a ovaj slet organiziraju jedanput godišnje kako bi se na jednom mjestu susreli svi članovi ove zajednice iz različitih gradova Hrvatske: iz Knina, Dubrovnika, Rijeke, Zagreba, dok ove godine zajednica iz Slavonije nije došla. Duhovna pratnja su bili p. Stjepan Ivan Horvat i p. Ilija Grgić, poglavar Hrvatske delegature Družbe Misionara Krvi Kristove. Cilj sleta je naravno molitveno hodočašćenje Kraljici Mira, ali isto tako i druženje, upoznavanje i međusobno ohrabrivanje i na poseban način obnova obećanja posvete Krvi Kristovoj.

Došli su u petak, u večernjim satima, u subotu ujutro bili su na Križevcu, popodne su imali program u Majčinom selu i večernji molitveni program, u nedjelju su imali molitvu na Podbrdu, svetu misu u župnoj crkvi sv. Jakova u 11 sati, a zatim je slijedio povratak kućama.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Božićna kampanja Marijinih obroka
03. Dicembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.