Sedmo međunarodno Hodočašće osoba s invaliditetom, koje se od četvrtka 14. lipnja do nedjelje, 17. lipnja, okupilo je ove godine oko 1700 sudionika iz 12 zemalja.

Bili su to dani otvorenog neba s čijih se izvora spustila kiša milosti i blagoslova, radosti i osmijeha koje ćemo još dugo pamtiti. Svjedočili smo zajedništvu u služenju koje se prožeto Božjom ljubavlju po Gospinom zagovoru razljevalo poput rijeke međugorskim hodočasničkim stazama i ostavilo trajno urezani trag na srcima svih sudionika hodočašća. Ovoj rijeci ljubavi radujemo se i na sljedećem susretu iduće godine, ovdje u njezinom i našem Međugorju. Tom posebnom prigodom sudionicima 7. međunarodnog hodočašća osoba s invaliditetom obratio se i vidioc Ivan Dragičević koji je mnogima izmamio suze na oči uputivši im snažnu poruku ohrabrenja, nade i vjere.

Njegov govor prenosimo u cijelosti:

Dragi Prijatelji u Kristu!

Od srca vas pozdravljam i želim vam reći da sam uistinu počašćen što mogu danas sa vama podijeliti moje iskustvo! Kao što sigurno znate i čuli ste, već su skoro 37 godina od kada mi je Bog dao milost da vidim njegovu Majku! Ona nas uvijek uči da odgovor na temeljna pitanja našeg života je sadržan u Svetom Pismu, u Evanđelju! Pa tako promišljajući što reći povodom vašeg sedmog hodočašća ovdje u Međugorje nekako su mi se nametnule ove misli! Kada Isusa u Evanđelju Židovi pitaju o čovjeku onog vremena koji je bio sa posebnim potrebama (slijep), Židovi krivo prosuđuju stanje osobe koja trpi, misle da je posljedica grijeha.

Ali Isus daje jasan i nedvosmislen odgovor koji pokazuje tko ste vi i kako razumijevati vaše poslanje u ovom svijetu! ISUS kaže da ste vi oni koje je Bog izabrao da se po vama očituju DJELA BOŽJA! Dakle predragi vi ste uistinu miljenici Božji i vi ste poslani u ovaj svijet da se po vama očituju velika djela Božja! Budite ponosni na to, hranite dušu molitvom i strpljenjem da bi mogli odgovoriti na taj poziv! Budite strpljivi u nošenju životnog Križa jer ste tako slični našem Spasitelju. Usudio bih se reći, vi ste Kristov Miomiris na ovoj zemlji. Po vama i vašem trpljenju Bog izvodi svoja čudesna djela! Vi ste oni koji svojim trpljenjem i patnjom doprinosite da mir dođe u ovaj svijet. Vi svojim patnjama doprinosite i ostvarivanju Gospinih planova i Ona kao Nebeska Majka vas neizmjerno voli i neizmjerno ljubi! Pa kao što je sudjelovala na Isusovom Križnom putu, Ona je i na vašim životnim križevima prisutna…

Njezinom majčinskom Srcu poznata su sva vaša trpljenja. Ona poznaje svaku vašu suzu, svaki vaš bolni uzdah, Ona vas hrabri i jača da izdržite. Jer kao što rekoh, vi ste slični njenom Isusu po patnjama i žrtvi…. Ona će otrti suzu i sa vašeg lica jer vas ljubi i jer se preko vas Božji planovi brže i lakše se ostvaruju!
Dvije tri riječi i vama, dragi skrbnici naših ljubljenih patnika… Hvala vam od srca u ime Majke Božje za sve ono što činite za ovu braću i sestre! Nebeska Majka će vam znati uzvratiti za vašu ljubav i skrb! Pa kao što reče jedan Kardinal, svaka osoba je siromašna da pomaže potrebitima ako nije bogata Bogom! Pa da bi postali bogati Gospodinom i tako još bolje i više skrbili o braći i sestrama sa posebnim potrebama molimo još više, postimo još bolje i slavimo svetu Misu što češće i tako će Krist biti u nama sve očitiji. Na taj način mi ćemo postati sve više Kristovi i bit ćemo obučeni u snagu odozgor i imati ćemo u srcu iste osjećaje koje imaju Isus i Gospa kada se skrbe o svima nama!

Bog vas blagoslovio! Molim i zagovaram i preporučam vas sve pred Majkom Božjom!

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Ovom molitvom poslati ćete svog Anđela čuvara umjesto vas na Svetu Misu
05. Aprile 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.