Pjesma koja i nakon 100 slušanja mami suze na oči, svakako poslušajte!

VIDEO: Awesome God - Silan Bog, nesumnjivo je najizvođenija suvremena kršćanska pjesma.

Često sam se pitao što je to u toj pjesmi toliko posebno jer svaki puta kad bih je slušao ili pjevao moram sam susprezati suze (neuspješno). A još činjenica da je njen autor Rich Mullins rekao da uopće nije očekivao takav prijem publike, štoviše, da je to njegova najgora pjesma, daje zaključiti samo jedno: ova pjesma je dar s Neba. Slično misle milijuni koji ju izvode i nakon dvadesetipet godina, što je vrlo neuobičajeno ali ta pjesma je i danas svježa kao da je jučer nastala, pa čest izbor na koncertima ili kršćanskim susretima ne treba čuditi.

Mullins je bio iznimno talentiran glazbenik, kompozitor i klavijaturist. Poginuo je 1997. g. u prometnoj nesreći u 42. g. života. Inače, potjecao je iz kvekerske obitelji ali se posljednjih godina života približio Katoličkoj crkvi. Bio je oduševljen Ivanom Pavlom II. i svetim Franjom Asiškim. Živio je u celibatu i razmišljao o tome da postane redovnički brat franjevac. Napokon je odlučio i formalno postati katolikom ali već dogovorenu Prvu pričest u KC zauvijek je spriječila iznenadna smrt na autocesti.

Evo kako najpoznatija kršćanska pjesma, po nekima karizmatska himna, obzirom da se u karizmatskim krugovima naročito cijeni, zvuči u njegovoj izvedbi.

Tagged under