2017. godine ovaj je isusovac također iznenadio kada je izjavio za El Mundo da smo „formulirali simboličke figure, kao što je Đavao, kako bismo izrazili zlo“

U jučerašnjem intervjuu za talijanski časopis „Tempi“, general Družbe Isusove p. Arturo Sosa izjavio da Đavao postoji kao personifikacija zla u različitim oblicima, ali ne i u ljudskom obličju, kao osoba. Tvrdi da on nije osoba, već je način na koji je zlo prisutno u ljudskom životu, prenosi CNA.

„Dobro i zlo u neprestanom su ratu u ljudskoj svijesti, i postoje načini na koje ih možemo predočiti. Boga prepoznajemo kao dobro, istinsko dobro. Simboli su dio stvarnosti, Đavao postoji kao simbolička stvarnost, ne kao osoba“ – rekao je p. Sosa.

Izjava p. Sose uslijedila je nakon panel diskusije koja se je održala na katoličkom skupu u Riminiju, a na kojoj je i on sudjelovao.

U Katekizmu Katoličke Crkve (br. 391) navedeno je da je Sotona biće: „Pismo i crkvena Predaja vide u tom biću palog anđela, zvanog Sotona ili Đavao.“ Sotona je, kako Crkva uči, isprva bio dobar anđeo stvoren od Boga, ali je u svojoj slobodi odbacio Boga i njegovo kraljevstvo. Što je Đavao? „On nije poput magle – on je osoba”, rekao je i papa Franjo u prosincu prošle godine.

2017. godine ovaj je isusovac također iznenadio kada je izjavio za El Mundo da smo „formulirali simboličke figure, kao što je Đavao, kako bismo izrazili zlo“.

Izvor: Book.hr

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Put križa
03. Aprile 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.