Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostujući u ponedjeljak 27. travnja na Hrvatskom katoličkom radiju komentirao je prvu fazu popuštanja mjera zaštite od pandemije koronavirusa.

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović komentirajući početak sve tri faze popuštanja mjera zaštite od pandemije koronavirusa izjavio je kako nema povratka na staro te da će se, sve dok medicina ne da cjepivo, morati držati fizička distanca. “Radi se na uputama za organiziranje vjerskih okupljanja i tiču se svih vjerskih zajednica.(…) Razmak između vjernika i vjernika, vjernika i svećenika to znači izbjegavanje situacija koje su riskantne u smislu prenošenja virusa. To će se sve preporučiti. (…) Nećemo s tim preporukama izaći prije nego kontaktiramo predstavnike Crkve. HBK i druge vjerske zajednice će, svaka za sebe, donijeti odluku na temelju naših preporuka.”

Slijedi faza postupnog otvaranja, puno nepoznanica, nema znanstvenog vodiča ili tuđih iskustava, rezultati nam omogućuju nove mjere, ali cijelo će se vrijeme pratiti situacija, kazao je ministar Božinović i napominje kako “samo u zajedništvu možemo računati na povoljnu epidemiološku situaciju.”

Komentirajući rad nedjeljom, ministar Božinović rekao je kako “stožer ima zakonsku mogućnost ograničavanja radnog vremena trgovina. Više građana će raditi, pa smo produžili radno vrijeme kroz tjedan, s jednosatnom pauzom i čišćenjem. Tu smo povećali pokretljivost, zato smo malo “zategli” u nedjelju. Taj dan trgovine trebaju iskoristiti za temeljitu dezinfekciju prostora. Stožer ne želi sudjelovati u politizaciji naših odluka.”

Uskoro opširnije na HKR-u i na Facebook profilu 

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Devetnica sv. Jakovu zaštitniku Međugorske župe
15. Luglio 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.