Hrvatski katolički vjernici iz Münchena i ostalih hrvatskih župa i zajednica u Bavarskoj i obližnjoj Austriji tradicionalno su u danas, u nedjelju, hodočastili u Marijansko svetište Crne Gospe u Altötting.

Bilo je to 45. po redu nacionalno hodočašće Hrvata Bavarske i Austrije u marijansko svetište u Altötting. Riječ je o svetištu u kojem se od kraja 15. stoljeća časti lik Crne Madone i to je najstarije i najveće svetište Blažene Djevice Marije u Slobodnoj državi Bavarskoj, javlja Fenix Magazin.

Oko pet tisuća hrvatskih vjernika, među kojima je i generalni konzul RH u Münchenu Vladimir Duvnjak, slavilo je sv. misu u bazilici St. Anna.

Svetu misu predvodio je požeški biskup mons. dr. Antun Škvorčević zajedno sa dušobrižnicima hrvatskih katoličkih župa u Bavarskoj.

Tijekom i nakon misnog slavlja pjevao je zbor Hrvatske katoličke župe München.

U popodnevnim satima slavila se pjevana večernja sv. misa a uslijedio je i blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom te blagoslov nabožnih predmeta.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
BOŽANSTVENA KOMEDIJA Ovako zvuči prijevod Biblije na hercegovački
12. Dicembre 2019.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.