Evanđelje dana:

Mt 26, 14 – 27, 66

Šimun Cirenac. Često ga želimo imati u životu, a ponekad i želimo biti on. Ovisi o nama. Tko je Šimun? Čovjek koji je pomogao Isusu nositi križ.

Šimun je bio prisiljen Isusu pomoći. Vjerujem da nije imao izbora, da bi i njega pretukli ili možda ubili da je odbio. Nije bilo puno slobodnog izbora.  Upravo je Šimun Cirenac opis naše trenutne situacije. Mi nismo slobodnom voljom odabrali virus. Mi nismo slobodnom voljom u samoizolaciji. Primorani smo. Ukoliko odbijamo i bivamo neposlušni, bližnji nam mogu umrijeti, pa i mi sami. Teška istina. Nit je Šimunu bilo drago tada, niti je nama sada, ali s obzirom da nemamo izbor, zar ne bi bilo lijepo
iskoristiti ovu priliku i stopiti se s ovim likom u Evanđelju?

Zar ne bi bilo lijepo kroz ovu situaciju da odjekne Evanđelje? Da se razvije epidemija milosrđa i ljubavi? Vidite, Šimun je pomogao Isusu uznijeti križ do Golgote, drugačije, ne znam kako bi bilo, ali ajmo reći da je odbio i da ga Isus onda nije mogao sam uznijeti. Hmm...

Sada imamo priliku biti Šimun Cirenac i iako nevoljko prihvaćamo ovu situaciju, upravo sada zajedno se držeći, možemo ovaj križ zajedno ponijeti i doći i do Uskrsnuća. Sačuvati, pa i izroditi novi život s Kristom!

Samoizolacija je trenutno naš križ koji svi zajedno nosimo. Tim pomažemo u smanjenju epidemije, u spašavanju tuđih, a i svojih života.  Nevoljko prihvaćamo, ali samo zajedno možemo uspjeti. Svećenik: p. Ivan Dominik Iličić.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
NJEMAČKA Policija prekinula misu, 88 vjernika bez maski platit će kaznu
24. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.