(lv 16, 23b-28)

"Otac vas ljubi jer vi ste mene ljubili i vjerovali u me."

Nacrtala sam crtež, potaknut rečenicom današnjeg evanđelja "Ištite i primit ćete da radost vaša bude potpuna.", koji prikazuje Isusovo srce u kojem se nalazimo mi, svatko pojedinačno. Isusovo srce razapeto na križu, probodeno je kopljem koje je napravilo mjesta za nas, pripravilo nam je stan u Gospodinovom srcu. Naša radost potpuna je i cjelovita jedino u Njemu. U Isusu jedino možemo naći sve ono za čim naše srce traga i čezne. Što li drugo možemo iskati od Gospodina osim Njega samoga? Može li nas išta drugo usrećiti i ljubiti kao što nas On ljubi? Tražimo zato Isusa prvo, a sve ostalo će sjesti na svoje mjesto.

Isus kaže da što god ištemo, On će nam dati. On već zna naše potrebe, želje, terete koje nosimo. Zašto onda kaže da ga ištemo? Jer On voli razgovarati s nama. Voli da mu dolazimo kao Njegova djeca, kao djeca koja pitaju svog oca sve, u slobodi.

Kad Ga pitamo, On odgovara. Ponekad odgovori nekom osobom, osmijehom na licu, ljubaznom gestom, zrakom sunca, mirisom cvijeća, daškom vjetra. Zna On što je najbolje za nas. On je Gospodar svijeta i On upravlja svijetom da bi nam dao do znanja da je tu uz nas, da nas čuje i da nas voli. Razgovarajmo zato često s Isusom, utecimo Mu se često, zazivajmo Ga često, ljubimo Ga svim srcem i donosimo Njegovo srce svim ljudima, neka svi spoznaju da je On dobar Bog, da je On naš Otac, da nikad ne odustaje od nas i da nas dočekuje raširenih ruku. Komentar Evanđelja: vlč. Tomislav Šagud.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 14.7.2020.
13. Luglio 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.