Obratite se, promijenite se, izmirite se s Bogom, s braćom i sestrama i sami sa sobom.

Drugim riječima: odrecite se grijeha, prestanite griješiti i darujte Bogu prvo mjesto u svome životu. To moramo činiti neumorno svakoga dana. Obraćenje je milosni osjećaj da je Bog tu, da me voli i da me želi učiniti vječno sretnim. To je milosni Božji poziv koji stalno odzvanja u nama, poziv da tražimo Boga i da se uvijek njemu vraćamo i živimo po njegovoj volji.To je Božji dar kojim on obdaruje svakog čovjeka. Naš odgovor na taj Božji zov sastoji se u neopozivoj odluci da ostavimo sve i u potpunosti mu se predamo. Obraćenje je milost kojoj uvijek prethodi Božji korak.

Molite, molite, molite! I to srcem, s ljubavlju i čitavim bićem da biste se svaki dan mogli obraćati i da biste u vjeri neprestano rasli. Na to nas blago, majčinski poziva Velika Majka. Molitva je, ponajprije, tajna čežnja, tajna čovjekova težnja za susretom s Bogom; da se s njim sjedini i živi u ljubavi, da u Bogu nađe željen mir i radost, sreću i spasenje. Zato je molitva potreba naše psihe i duše. Molitva je milosni susret i radosni razgovor sa živim, osobnim Bogom. Molitva je srce i duša naše vjere, obraćenja i mira. Gospa nas uči: „Molite srcem!“ Moliti srcem znači prije svega moliti s ljubavlju. Zdušno. To znači moliti čitavim svojim bićem: tijelom i dušom, otvorena, ponizna i čista srca.To znači potpuno se otvoriti Bogu, Njemu dati prvo mjesto u svomu životu, u potpunu predanju staviti Mu se na raspolaganje, imati toliko pouzdanje u Njega i od Njega se svemu dobrome nadati. To znači moliti sabrano i ponizno, predano i pouzdano, postojano i pobožno.

Postite, činite pokoru, znajte se odricati, žrtvovati za svoje dobro, za svoje spasenje i za spasenje braće i sestara. Post je dar, milost koju svaki čovjek može primiti od Boga. On je bio i ostao najsigurnija pomoć čovjeku da nađe mir srca, mir svoje obitelji, da se oslobodi svih ovisnosti i svakoga robovanja. Post je uvijek shvaćan kao najsigurnije sredstvo da se čovjek vrati k Bogu od kojega je odlutao. Post nam pomaže suočiti se sa samim sobom, sa svim svojim tamnim stranama: manama, nedostacima, promašajima, grješnim zahtjevima i prohtjevima… Post je iskušano sredstvo u borbi za čistoću srca. Post nam pomaže da uvijek živimo u Božjoj nazočnosti i njime dajemo zadovoljštinu za grijehe i uvrjede koje smo nanijeli Bogu i bližnjemu.

Gospa nam preporučuje mjesečnu svetu ispovijed i što češću svetu pričest. Žarka joj je želja da nam sveta Misa bude život. To je najveća i najuzvišenija molitva naše vjere. U Međugorju su se milijuni susreli s Bogom i obratili. Imaju pravo oni koji kažu da je ponajveći dar koji netko može dobiti u Međugorju obraćenje srca, odnosno promjena života i doživljaj i iskustvo Božje ljubavi.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
VIDEO Francuski katolici mole pred zatvorenim crkvama: ‘Bez mise smo kao bez hrane’
24. Novembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.