Govoreći talijanskom udruženju katoličkih farmaceuta 1994. god. Sv. Otac Papa Ivan Pavao II je podsjetio na svoj kao i na govore svojih prethodnika – Pija XII i Pavla VI koji se odnose na moralni vid te struke i rekao: "Ne može se prihvatiti sudjelovanje u napadima protiv života ili integriteta pojedinca, protiv prokreacije ili moralnog i mentalnog zdravlja čovječanstva...

Niti se može u savjesti tražiti korist od izdavanja proizvoda koji ponižavaju čovjeka" (Medicina e Morale 4, 1994, str. 762). Upravo su kontracepcija i sterilizacija metode protiv prokreacije a one imaju štetne posljedice ne samo za dušu, nego i za tijelo i zajednicu.

Prenio sam riječi Sv. Oca Pape upućene farmaceutima. A ja ću tu poruku koja se tiče ne samo farmaceuta nego i trgovaca i prodavača na raznim drugim mjestima, od kojih netko traži izdavanje ili prodaju sredstava za izvođenje grijeha, objasniti narodnom poslovicom koja glasi: „Lopov je ne samo onaj koji krade, nego i onaj tko mu drži ljestve“.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Pobožnost Milosrdnom Isusu
11. Aprile 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.