Na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona Bare sinoć je održan humanitarni koncert „Jozo Vučić i prijatelji“ koji su, s nakanom da prikupe sredstva potrebna za kupnju uređaja za skrining sluha kod novorođenčadi, organizirale Mame Brotnja i udruga „Afriel“.

Facebook grupa Mame Brotnja u istu svrhu već ranije je organizirala donatorsku večeru pod nazivom „Imajmo sluha za našu novorođenčad“, a sav prihod od prodaje ulaznica i novac prikupljen od sponzora sinoćnjeg koncerta namijenjen je upravo za kupnju uređaja za skrining sluha kod novorođenčadi.

- Nakon poroda u Mostaru „Mame Brotnja“ su primijetile da pregled sluha kod djece teško prolazi. Često se događalo da su se pregledi morali ponavljali nekoliko puta zbog neispravnosti bolničkog aparata. To iščekivanja teško pada mami kojoj je prije toga rečeno da dijete ne čuje. Iz tog razloga pokrenule smo akciju da SKB Mostar kupimo novi aparat za skrining sluha kako bi se taj pregled, koji se obavlja odmah nakon poroda, mogao kvalitetno odraditi. To smo učinile kako mame ne bi proživljavale onaj ubitačni strah „vaše dijete ne čuje“- rekle su nam članice fb grupe Mame Brotnja“ Ivana Barbarić i Jasna Prskalo i te dodale kako je ideju za kupnju uređaja potaknula treća članica grupe Vera Jerković, medicinska djelatnica SKB Mostar.

Na početku sinoćnjeg koncerta plemenitu akciju pohvalio je dr. Darko Knežević, specijalist ginekologije i porodništva, koji je također zahvalio svim izvođačima i posjetiteljima koncerta te naglasio kako je pravovremeni pregled sluha jako bitan za razvoj djeteta.

- Skrining sluha vrlo rano, 24 sata nakon poroda, otkriva probleme sa sluhom kod djece. Ako se problemi na vrijeme otkriju i ako se ugradi umjetna pužnica u uho djeteta, dijete se najnormalnije razvija – rekao je dr. Knežević.

Uz Jozu Vučića, velikog humanitarca koji se odaziva na veliki broj humanitarnih koncerata, na sinoćnjem koncertu su nastupili grupa Sirius, Rock grupa Nešto Između, HKUD Brotnjo, Miljenko Radišić, Ine Tadić i Hercegovački bećari, Danijel Boto, muška klapa Studenac – Kruševo i ženska klapa Mir – Međugorje.

Svi izvođači otvorili su svoj srca za potrebe novorođenčadi, organizatorice koncerta uložile su velike napore u organizaciju koncerta i nakon njegovog održavanja ostaju odlučne u nakani da će prikupiti novčana sredstva potrebna za kupnju aparata za skrining sluha koji će biti doniran SKB Mostar ,prenosi citluk.ba.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 20.10.2020.
20. Ottobre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.