Već 35. godinu mještani Donjeg Malog Ograđenika i zaselka Barbarići , župe Čerin na prekrasnom vidikovcu Gradina, slave blagdan sv. Ilije Proroka zaštitnika ovoga mjesta.

Kada su davne 1980. godine mještani ovoga maloga mjesta sagradili zvonik i posvetili ga sv. Iliji proroku da bi ih štitio od vremenskih nepogoda, nisu ni sanjali da će Gradina postati okupljalište mnoštva vjernika i štovatelja sv. Ilije ne samo iz obližnjih mjesta i župe Čerina nego i mnogo šire.

Nekada uska pješačka staza, jedva prohodna koja je vodila na brdašce Gradina, u posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući slozi, zajedništvu i velikom entuzijazmu mještana te pomoći šire društvene zajednice i dobrotvora, sagrađena je moderna cesta, uređen okoliš s parking prostorom, dovedena voda i javna rasvjeta, izgrađen moderan športski centar i još puno toga

Od 2002. godine počelo se s pučkim veseljem nakon svete mise koji je iz godine u godinu rastao da bi u zadnjih nekoliko godina postao jedan od značajnijih kako vjerski tako i kulturno – zabavni događaj u općini Čitluk.

I ove godine za blagdan svetog Ilije, u četvrtak 20. srpnja, biti će slavljena svečana sv. Misa u 19 sati, a misno slavlje će predvoditi fra Mario Knezović.

Nakon misnog slavlja, već po tradiciji program će se nastaviti do ranih jutarnjih sati športskom centru „Gradina“ uz bogati kulturno – zabavni program, tombolu i roštiljadu - poručuju iz Organizacijskog odbora.

Napominjemo da će sav prikupljeni novac od tombole biti poklonjen za liječenje njihove male župljanke!

 

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
DEVETNICA SLUGI BOŽJEMU O. ANTI GABRIĆU – četvrti dan
23. Novembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.