Nije Isusu bilo teško podnijeti bičevanje.

Znao je da je to put. Prihvatio ga je. Kaže se u narodu: "Ono što se mora, nije teško." Nekome drugome je ovo bilo puno teže. Zamislite kako je Majci bilo gledati kako joj bičuju Sina. Vidio sam originalne bičeve iz toga vremena, ima ih raznih vrsta - s metalnim kuglicama, s kukicama... - otrgali bi komadiće mesa kad bi udarili po tijelu. Bičevanje je bila tako teška kazna da su mnogi izdahnuli od toga.

A ja vam kažem da je Mariji bilo teže nego Isusu. Isus je već kao čovjek doživljavao agoniju bola. Ali Marija, nemoćno je to morala gledati. Sad zamislite kako su po njezinu srcu ti bičevi udarali. Vi, majke, koje ste rodile, vama se nije teško uživjeti u ovu sliku. Zamislite da vašu djecu netko tako tuče. Tu puca sve. Koja je to muka nemoći. To je ono najteže.

S tim osjećajem u srcu, ljubljena Majko, koja si podnijela takvu patnju, gledajući polako mučenje i agoniju svoga sina, smiluj nam se Marijo. Tebe vapijemo za našu djecu sada. Da ih nijedan bič zla ne udari. Bič razvratnosti. Bič bluda. Bič otpadništva od Boga. Sačuvaj djecu našu, za tebe Bože čistu. Daj im takvu vjeru da i fizičku patnju podnesu, ako treba, samo da spase sebe i vjeru. Našoj djeci daj takvu snagu da svjedočki žive istinu Boga.

www.velecasnisudac.com

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Trodnevnica Majci Božjoj Bistričkoj
10. Luglio 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.