Dragi Bog je stvorio čovjeka kao muško i žensko i predvidio svetost braka, da se u njemu vole na posebni način.

Život je težak, ali je lakši kada jedno drugome pomažu, kroz brak kojega Bog blagoslovi i kroz obitelj.

Dao im je veliku čast da zajedno s njime, živjeći u skladu s Njegovim zapovijedima, sudjeluju u stvaranju života novih ljudi.
Međutim, postavlja se pitanje: koliko je čovjek Bogu zahvalan za svoj život, za bračnog druga kojega je Bog stvorio, za Sveti Sakrament braka, ako ga ostvari i za brojne druge darove koje je Bog velikodušno dao? Da li se čovjek raduje što ima priliku s Bogom surađivati?

Katastrofalno je kada čovjek- stvorenje, misli da može biti pametniji od svoga Stvoritelja i živjeti protiv Njegovih zapovijedi, protiv Njegovog stvaralačkog plana

Negativne posljedice se tada događaju ne samo na nivou duše u smislu grijeha, nego i na zdravstvenom i širem društvenom planu. Ne smije se provoditi seksualni život prije niti izvan braka kojega blagoslovi dragi Bog i koji je za cijeli život, ne smije se sudjelovati u grijesima kontracepcije, sterilizacije, umjetnih oplodnji, ubijanja, a niti u bilo kojem drugom grijehu!

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Iz 'Marijinih obroka' poručuju: : Trenutačna humanitarna kriza u Etiopiji triput je snažnija od gladi 1980-ih
21. Aprile 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.