Ambar Calvo, dvadesetogodišnja djevojka, studentica arhitekture Sveučilišta u Panami, pobjednica je natječaja za logo Svjetskog dana mladih (SDM).

Svjetski susret mladih u Panami će se održati od 22. do 27. siječnja 2019.

Na logu se ističu Panamski kanal, koji simbolizira put hodočasnika, koji u Mariji pronalazi posrednicu za susret s Isusom; kontura panamskog tjesnaca kao mjesta prihvata; hodočasnički križ; silueta Djevice Marije u njenom 'Neka mi bude po tvojoj riječi' i male bijele točke kao znak Marijne krune i hodočasnika sa svakog od 5 kontinenata.

Drugi vid simbolike pobjedničkog loga je povezanost slova ''M'' koje se nazire u obliku srca, a koji tako dobro priziva na slogan 'Most svijeta, srce cijelog svijeta', također nam sugerira ime Marije kao puta (mosta) prema Isusu i njezino nesebično majčinsko srce.

Svjetski dan mladih (SDM) događaj je koji organizira Katolička Crkva koja poziva mlade iz čitavog svijeta na susret s vrhovnim poglavarom Crkve.

Po prvi put u povijesti organizira se jedan dan mladih u Srednjoj Americi, na što i ukazuje papa Franjo: moramo biti 'Crkva koja izlazi u susret drugome'. Marija je put dolaska k Isusu, a Panama će nam poslužiti kao posrednica za susret s Njime u 2019.

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 1.3.2021.
01. March 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.