Male sestre učenice Jaganjčeve u Francuskoj slijede “mali put” Svete Male Terezije

Ponuditi se Bogu kao svjedočanstvo Evanđelja života.

To je misija Malih sestara učenica Jaganjčevih, kontemplativnog reda u Francuskoj koji otvara svoja vrata ženama koje osjete poziv vjerskog života, ali kojima su druge zajednice možda okrenule leđa jer imaju Downov sindrom.

ucenice-jaganjceve-1.jpg

© Communauté des petites sœurs disciples de l’Agneau

Zajednica ovisi o drugim sestrama koje nemaju Downov sindrom, ali koje predano dijele svoj život s ovim divnim i svetim ženama.
Male sestre žive diskretno i samostalno sa srcima i umovima okrenutima Bogu.

Misija Reda:

Vođene mudrošću svetog Benedikta, naše male sestre s invaliditetom učimo ručnim radovima koji su potrebni za njihov razvoj. Živimo u siromaštvu i njima na raspolaganju. S njima dijelimo svakodnevni rad. Propovijedi, klanjanja i molitve krunice prilagođeni su njihovom ritmu i njihovim sposobnostima. Naša se molitva u tišini svakodnevno hrani euharistijom i promišljanjem o Evanđelju.

Zajednica je osnovana 1985. godine uz pomoć Jeromea Lejeunea, francuskog pedijatra i genetičara čiji je laboratorij otkrio vezu između bolesti i nepravilnosti kromosoma 21 (Downov sindrom).

Grupu je 1990. kanonski priznao nadbiskup Toursa kao javnu udrugu. Male sestre sada žive u samostanu Le Blanc gdje žive prema “malom putu” sv. Terezije iz Lisieuxa.

Prema pamfletu kojeg je objavila zajednica: Svaki dan slijedimo “mali put” svete Terezije. Znajući da su nam velike radnje zabranjene, od nje učimo primiti cijelog Boga, ljubiti braću koja se bore, bacati cvijeće za Isusa i moliti za svrhu koja nam je povjerena.

Zanima te i ovo?
Vrhbosanska nadbiskupija prikupila 180 000 eura pomoći za područja stradala potresom
20. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.