Michał Łos Los ima 31 godinu i bori se protiv raka koji se jako brzo razvija. Liječnici  mu ne daju dobre prognoze.

Portal Churchpop donosi snažno svjedočanstvo ljubavi prema Bogu i svećeništvu.

Poljski kandidat zaređen je za svećenika i postao dio Orionske obitelji, kao Sin Božanske Providnosti. Ceremonija svečanih zavjeta održana je na onkološkom odjelu bolnice u Varšavi.

O. Michał Łos zamolio je svoje redovničke poglavare da ubrzaju proces njegova ređenje i polaganje vječnih zavjeta.

''Svečanost - objašnjava o. Fernando Fornerod - protekla je u ozračju velike i duboke duhovnosti. Nakon prve molitve uslijedile su litanije u kojima smo molili zagovor svetaca za Mihaelov život i za njegovu Družbu".

"Michał - dodaje  o. Fornerod - odredio je svoje vječno poslanje i položio zakletvu siromaštva. Sve je to bilo moguće zahvaljujući Svetom Ocu Franji, koji je izdao potrebno dopuštenje za polaganje vječnih zavjeta i svećeničkog ređenja. Zahvaljujući ovoj gesti pape Franje prema novom ređeniku orionistu, danas u 11 sati mons. Marek Solarczyk, pomoćni biskup varšavsko-praški, zaredio ga je za đakona, a zatim za svećenika ”.

"Michał - zaključio je o. Fornerod - ovaj trenutak dočekao je spokojan i s vjerom te u zahvalnosti Papi i generalnom direktoru, o. Tarcisio Vieirai što su mu omogućilu dispenzu i svećeničko ređenje koje će sutra kulminirati slavljem sv. Mise.

Vicegeneral reda  pisao je papi Franji kako bi dobio dopuštenje za što brže ređenja i davanje zavjeta o. Michała, na što je Sveti Otac odmah odgovorio i mladom kandidatu dao ovlaštenje da postane svećenik.

Sjetimo se o. Michała Łosa u svojim molitvama

Pogledajte i video: 

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Trodnevnica Majci Božjoj Bistričkoj
10. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.