Glazba može utjecati na psihičko pa i tjelesno stanje slušatelja. Uostalom, zato su i nastajale koračnice i uspavanke. U izboru između  glazbe koja „diže“ ili koja „spušta“ New Age Music se sasvim jasno opredijelio za ovo drugo, stječući popularnost i kao omiljeno pomagalo za opuštanje nakon stresa. Zato ne smije, primjerice, imati brz tempo.
Read more ...

Sv. Majka Terezija rođena je 26. kolovoza 1910. u makedonskom glavnom gradu Skopju, u pobožnoj obitelji albanskih katolika Nikollë i Drane Bojaxhiu rođ. Bernaj koji su osim nje imali još dvoje djece: Lazara i Agatu. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, najprije na albanskom, a potom na srpskom, stekla je u rodnome gradu. Osjetivši redovnički poziv, u dobi od 18 godina, 26. rujna 1928. krenula je u Irsku kako bi se pridružila loretskim sestrama (Družba sestara BDM od Loreta). To je bio prvi korak ka ostvarenju želje postati redovnicom koju je osjetila još 1922. i to kao spoznaju da ima „poziv za siromahe“.
Read more ...

Mnogi žive vrlo užurbanim životnim tempom. Upravljati životnim i obiteljskim obvezama nije lako, a nažalost prvo što se stavi na marginu zasigurno je svakodnevna molitva. Često imamo dobre namjere i želimo svakodnevno moliti, ali je tu želju teško provoditi. Ipak, dobra vijest je kako postoji jednostavna tajna koja potiče svakodnevnu molitvenu naviku.
Read more ...

Ovaj kratki rad koji se kani baviti etičkim problemima pri presađivanju različitih dijelova ljudskog tijela referirat će se na članak Valentina Pozaića koji je objavljen u časopisu Obnovljeni život iz 1989. godine.[1] Iako je članak napisan prije trideset godina, temeljna načela u njemu iznesena vrijede i danas unatoč velikom napretku medicine na području transplantacije organa. Medicina se mijenja, ali etičke se norme ne bi trebale mijenjati.
Read more ...

Zanima te i ovo?
Pratite UŽIVO prijenos otvaranja vukovarskog vodotornja
30. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.