U srijedu 6. siječnja, proslavili smo blagdan Sveta tri kralja. Prema kršćanskoj tradiciji, sveta tri kralja su kraljevi odnosno mudraci imena Gašpar, Melkior i Baltazar koji su se, kako piše u Evanđelju, došli s istoka pokloniti malenom Isusu nakon rođenja u štalici u Betlehemu.
Read more ...

Cijela 2020. godina je za Međugorje i njegove župljane bila neobična i drugačija. Praznija prisutnošću brojnih stranih hodočasnika, ali bogatija molitvom brojnih domaćih vjernika i župljana. Međugorska brda skoro nikad nisu bila prazna.
Read more ...

U četvrtak, 31. prosinca 2020., je zadnji dan građanske godine. Molitveni program počinje krunicom u 17 sati, a sv. Misa zahvalnica za proteklu 2020. godinu je u 18 sati. Molitveno bdijenje pred svetkovinu Svete Marije Bogorodice počinje u 20 sati, a nakon toga slijedi misno slavlje u 21 sat.
Read more ...

Veliki postav 'jaslica' ispred glavnog oltara međugorske crkve već je godinama najupečatljiviji Božićni ukras župe. Svake godine obraduju im se i mladi i stari, a posebno djeca tokom Božićnog vremena rado im se približavaju, komentiraju i guraju svoje nosiće u svježu mahovinu kojom su ukrašene.
Read more ...

Župljani župe Međugorje, danas, u utorak 15. prosinca započeli su svoju intenzivniju pripravu za svetkovinu Božića. Kao župna priprava, uz mise zornice u župnoj crkvi s. Jakova u Međugorju svakim danom, osim nedjelje, u 6 sati, danas su započeli i molitvenu devetnicu na Brdu ukazanja.
Read more ...

Svetkovina Bezgrešnog začeća BDM u utorak 8. prosinca 2020. godine u Međugorju je prošla u izmjenjivanju kišnih i sunčanih razdoblja. Od stranih hodočasnika Ured informacija imao je prijavu dvadesetak hodočasnika iz Italije, a to su bili učesnici Hodočašća ljubavi kojima je nakon odvoženja humanitarne pomoći po Bosni, Međugorje bilo zadnja, ciljana etapa upravo na ovu svetkovinu.
Read more ...

U petak 4. prosinca polazi još jedno HODOČAŠĆE LJUBAVI (Pellegrinaggio di carita') koje već tradicionalno ovih dana oko svetkovine Bezgrešne organizira Alberto Bonifacio i njegovi volonteri organizirani u Udruzi „Kraljica Mira“ (A.R.P.A.) iz Italije. Velika im je želja i ove godine na tu veliku svetkovinu Majke Božje biti baš u Međugorju, na blagoslovljenom tlu Kraljice Mira.
Read more ...

U utorak 1. prosinca 2020., u Međugorju je preminuo fra Viktor Kosir, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije. Fra Viktor je preminuo u 83. godini života, 64. godini redovništva i 56. godini svećeništva.
Read more ...

Zanima te i ovo?
Poruka HBK prigodom Dana posvećenog života 2021.
28. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.