Zemlja je krhka stvar koja je čak u stanju sama sebe uništiti, rekao je papa Franjo astronautima na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), dodavši da su imali priliku gledati planet "Božjim očima".

Šestoricu astronauta u 15 sati je u četvrtak nazvao Papa Franjo. Ovo je inače drugi papinski poziv astronautima, a u oba navrata na postaji je bio Talijan Paolo Nespoli

Ono što me najviše veseli je svakog dana gledati na Zemlju i vidjeti Božje stvaranje, pomalo iz njegove perspektive, rekao je papi Franji Randy Bresnik, jedan od šestorice astronauta s kojima je u četvrtak razgovarao papa Franjo, prenosi 24 sata.

Bresnik mu je pritom rekao i kako iz njihove perspektive vide svijet bez granica i sukoba, a da tanka atmosfera koju oni vide pokazuje koliko je naš život na Zemlji krhak.

Ispitivao ih je o čovjekovu mjestu u svemiru, perspektivi koju nosi život na ISS-u...

Među astronautima s kojima je Papa pričao bio je i Paolo Nespoli (60). Njemu je ovo drugi papinski poziv u karijeri. Dok je bio na ISS-u 2011. godine, tada je astronaute nazvao Benedikt XVI.

Rus Sergej Rjazanski rekao je kako mu je čast što je mogao slijediti djedove stope, koji je radio na lansiranju prvog umjetnog satelita 1957. godine.

Zanima te i ovo?
Jona - srce čovjeka koji (ne) želi surađivati s Bogom
24. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.