Preko 100.000 okupilo se u petak na tradicionalnom "HODU ZA ŽIVOT" (March for Life)u Washingtonu prosvjedujući protiv legalizacije abortusa.

Stotine tisuća ljudi sudjelovalo je na jučerašnjem 45. Hodu za život koji se održao u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država. Sudionike ovogodišnjeg Hoda za život pozdravio je američki predsjednik Donald Trump, koji se javio putem video-veze iz Bijele kuće: „Kao što svi znate, (presuda) Roe vs. Wade rezultirala je jednim od najtolerantnijih zakona o pobačaju u svijetu”, rekao je američki predsjednik, kritizirajući odluku Vrhovnog suda iz 1973. godine, kojom je dopušten pobačaj u većini stadija trudnoće.

Trump je rekao da su Sjedinjene Američke Države „jedna od samo sedam zemalja koje dopuštaju pobačaj u kasnom stadiju trudnoće”, spomenuvši Kinu i Sjevernu Koreju. „To je pogrešno. To se mora promijeniti. Zbog vas su rođeni desetci tisuća Amerikanaca koji su ostvarili svoj puni, Bogom dani potencijal”, rekao je. Američki je predsjdnik naveo neke mjere protiv pobačaja koje je poduzela njegova administracija, uključujući jučerašnju objavu ministarstva zdravstva o povlačenju smjernica Obamine administracije, čija je svrha bila obeshrabriti pokušaje saveznih država da uskrate sredstva organizacijama koje pružaju usluge vršenja pobačaja.

Presudom Roe vs. Wade legaliziran je pobačaj diljem zemlje. U 45 godina, otkako je ta odluka donesena 22. siječnja 1973., zagovornici prava na život svake godine organiziraju Hod za život u znak prosvjeda, upravo u vrijeme obljetnice donošenja spomenute odluke. Trump je obećao da će imenovati još saveznih sudaca koji se protive pobačaju, u nadi da će ta sudska odluka biti ukinuta.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 7.8.2020.
07. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.