Kada obični pokušaji oživljavanja nisu uspjeli, nekadašnji sjemeništarac koji volontira kao vatrogasac krstio je umiruću bebu i ona je počela plakati.

U Ciudad del Esteu, gradu u Paragvaju, vatrogasci su odgovorili na telefonski poziv o jednomjesečnoj bebi u nevolji. U vozilu hitne pomoći bila je ekipa od tri vatrogasca volontera, među kojima je bio i Jorge Corvalan, koji je nekada bio sjemeništarac, piše Aleteia.

Corvalan je rekao za Aleteiu da je dijete bilo u naručju majke, 13-godišnje domorotkinje koja je prosila na ulici. Bebini životni znakovi bili su gotovo neprimjetni.

"Beba je bila između života i smrti. Stavili smo je u kola hitne pomoći i odveli na odjel za traumatologiju. Na putu smo je pokušali oživjeti, ali bezuspješno“, objasnio je Corvalan.

Kad su stigli u bolnicu, vatrogasac je zamolio medicinsku sestru da mu donese vodu kako bi krstio dijete.

"U hitnim slučajevima, bilo tko može krstiti nekoga. Shvatio sam da je došlo vrijeme da dijete stavim u Božje ruke, stoga sam to i učinio ", rekao je Corvalan.

Vatrogasac je rekao da su se nakon izricanja riječi sakramenta, "Krstim te u ime Oca i Sina i Duha Svetoga", djetetovi vitalni znakovi počeli popravljati. Na Facebook stranici gradskih vatrogasaca napisano je da je "beba čudesno i nevjerojatno reagirala." Corvalan je rekao za Aleteiu, "Kad sam je vratio na nosila, zaplakala je. U ovim slučajevima to je vrlo dobar znak.” Odmah je premještena na odjel za pedijatriju.

Corvalan se kasnije tog dana vratio u bolnicu i liječnici su mu rekli da se zdravlje djeteta poboljšava. Bez obzira na to radi li se o čudu ili ne, Corvalan i njegovi kolege bili su Božji suradnici u spašavanju života te bebe.

U objavi na Facebook stranici vatrogasci su zaključili: "Možda je teško za povjerovati ili se radi o slučajnosti, ali ono u što smo sigurni jest da je danas malena beba iz našeg grada bila dio jedne od najdirljivijih i emotivnijih priča naše institucije!

Prevela Erika Radovic/Medjugorje-info.com

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
DEVETNICA SLUGI BOŽJEMU O. ANTI GABRIĆU – četvrti dan
23. November 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.