U crkvu Svetog Duha u gradu Horizon Cityu, savezne države Teksas, provalili su nepoznate osobe. Župnik katoličke župe u El Pasu u Teksasu poziva na molitvu  nakon što je iz crkve ukraden tabernakul sa Presvetim Oltarskim Sakramentom.

"Sa puno tuge vam pišem ove riječi", rekao je otac Jose Morales, župnik župe, u pismu od 1. studenoga. "U noći s nedjelje na ponedjeljak  imali smo uljeze u crkvi koji su uzrokovali štetu i ukrali predmete, uključujući tabernakul sa Presvetim sakramentom"

 Šteta iznosi nekoliko tisuća dolara, no najveći šok izazvala je krađa svetohraništa u kojem se nalazio Presveti oltarski sakramenti.

“Oskvrnuće najvećeg dara koji Crkva posjeduje, Presvetog oltarskog sakramenta, vrlo je ozbiljna stvar”, izjavio je župnik Jose Morales, prenosi Catholic News Agancy.

Potaknuo je one koji imaju ikakvih informacija o zločinu da kontaktiraju lokalnu policiju. Također je pozvao župljane na vršenje pokore i zadovoljštine zbog krađe.

Naglasio je da je najgori aspekt napada bila krađa Euharistije, čija se vrijednost ne može procijeniti. Katoličko učenje drži da je posvećena euharistija Kristovo tijelo i krv.

“S obzirom na oskvrnuće Presvetog sakramenta pridružujem se biskupu Marku Seitzu u pozivu na vršenje zadovoljštine za ovaj zločin tako da učinite posjet Presvetom sakramentu te neko drugo djelo pokore.”

Otac Morale izjavio je kako teško može shvatiti razloge koji stoje iza ove pljačke, ali je javno pozvao počinitelje da se predaju i vrate tabernakul.

“Ne vidim zašto bi netko napravio takvo što. Znamo da je Bog milostiv i ako bi vratili što su uzeli te se pokajali, naišli bi na veliku zahvalnost, ne samo nas nego će i Bog to uzeti u obzir”, zaključio je župnik.

Prijevod: Erika Radovic|Medjugorje-info.com

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
TO JE BOŽIĆNICA! Zaposlenici dobili iznenađenje života na večeri kompanije: Otvorili omotnice i zaplakali
14. December 2019.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.