Na Cvjetnu nedjelju prije desetak dana jedna baptistička nigerijska obitelj se skupila da bi proslavili posvećenje svoga djeteta. Do navečer se sakupilo dosta gostiju i slavlje je moglo početi.

No, oko 19:00 došli su i zlonamjerni nepozvani gosti koji su, ničim izazvani, počeli pucati i ostavili iza sebe 17 mrtvih (uključujući majku djeteta) i 8 ranjenih, prenosi novizivot.net.

Lokalne su vlasti, čuvši za pokolj, odlučne počinitelje privesti pravdi. Vjerojatno će i uspjeti, jer se ubojice nisu skrivali, ali to neće donijeti neke velike plodove. Ovaj incident je samo jedan u moru raznih progona u toj najmnogoljudnijoj afričkoj državi.

Naime, Nigerija je na 12 mjestu po intenzitetu progona. Radikalni islamski militanti (Boko Haram) i stočari (Fulani) teroriziraju kršćane dugo vremena, a korumpirana je vlast, iako ima želje riješiti problem i pomoći, uglavnom nemoćna. Poput Pilata koji je htio osloboditi Isusa, ali ga je ipak predao mučiteljima.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
AUSTRIJA: 44 od 58 redovnica oboljelo od koronavirusa
05. April 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.