Papa Franjo danas se uputio na Madagaskar!

Papa Franjo je danas tijekom misnog slavlja u Mozambiku, koje je predslavio pred 60 tisuća hodočasnika, pozvao narod na ljubav prema neprijatelju, kako bi se mogao nastaviti procesa pomirenja u zemlji.

- Mnogi od okupljenih na stadionu i izvan njega mogu još pričati o mržnji i nasilju građanskoga rata koji je odnio više od milijun života. No, kršćani se moraju osloboditi nekadašnjega, a i danas postojećega, običaja osvetoljubivosti. Ne može se graditi nacija koja ima budućnost čija bi ravnoteža počivala na nasilju, to uvijek završava u beskrajnoj spirali nasilja - upozorio je Papa.

Sveti Otac rekao je kako svi imaju 'pravo na mir', a da bi se on postigao može se početi zlatnim pravilom koji kaže da sve što želite da ljudi čine vama, tako činite i vi njima.

- To zahtijeva milosrđe i dobrotu koje pak izražavaju snagu, a ne slabost. To je karakteristika muškaraca i žena koji nisu zli prema drugima, ne ocrnjuju ih i ne uništavaju da bi se sami osjetili važnima - kazao je Papa.

Osvrnuvši se pak na međunarodnu pomoć u izgradnji Mozambika nakon građanskoga rata i prirodnih katastrofa Papa je ponovno oštro osudio korupciju u zemlji, prenosi IKA, pozivajući se na Vatican News.

Papa je danas otputovao na Madagaskar gdje se u zračnoj luci Antananarivo očekuje u 16:30 sati po mjesnom vremenu.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
SLIJEPI IZUMITELJ Dizajnirao revolucionarni pametni štap za slijepe osobe
21. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok