Pro-life skupina planira okupljanje 4. svibnja u New Yorku.

Nakon što je u New Yorku usvojen zakon koji dopušta pobačaj u svakom stadiju trudnoće, jedna pro-life skupina odlučila je na Times Squareu emitirati 4D ultrazvuk bebe u trećem tromjesečju trudnoće, javlja portal Aleteia.

Osim ultrazvuka, koji će se emitirati na velikom zaslonu 4. svibnja na okupljanju koje organizira Focus on the Family (američka kršćanska organizacija), u program je uključena živa glazba te govornici u ime onih koji ne mogu govoriti za sebe.

“Želimo da Times Square bude pun Amerikanaca koji podržavaju život, bit će ​​žive glazbe, zanimljivih i inspirativnih govornika, a najbolje od svega, na velikom zaslonu na Times Squareu bit će prikazan 4-D ultrazvuk koji će svijetu pokazati da je beba u maternici čovjek i da joj treba pružiti priliku da se rodi ”, navode iz organizacije.

“Nitko neće moći reći: ‘To nije dijete’, to je dijete i želimo da ga svi vide", rekao je predsjednik organizacije Jim Daly za CBN News.

Događaj koji je nazvan “(U)živo iz New Yorka" kulminacija je kampanje "Vidi život jasno” koju provodi organizacija Focus on the Family, a očekuje se da će u kampanji sudjelovati brojni pro-life zagovornici iz cijele zemlje.

Osim okupljanja na Times Squareu, organizacija u sklopu kampanje prikuplja potpise za pro-life “manifest” koji žele predstaviti Bijeloj kući i Kongresu. Prikupljaju i novac kako bi ženama koje razmatraju pobačaj omogućili ultrazvuk. Organizacija tvrdi da je ta inicijativa spasila oko 425.000 djece u posljednjih 15 godina.

Njujorški Zakon o reproduktivnom zdravlju, koji je usvojen 22. siječnja, dopušta pobačaj "u bilo koje vrijeme kada je to potrebno kako bi se zaštitio život ili zdravlje žene." Prema zakonu, za koji pro-life zagovarači kažu da će tako olakšati pobačaj u kasnijem terminu, "zdravlje" majke odnosi se na mentalno ili emocionalno stanje kao i na fizičko zdravlje.


Prema podacima Ministarstva zdravstva države New York, tijekom 2016. godine obavljeno je 87.325 pobačaja. Prema Centrima za kontrolu bolesti (CDC), tijekom 2015. bilo je 93.096 pobačaja u državi. Guttmacher institut izvijestio je da je tijekom 2014. obavljeno otprilike 119.940 pobačaja u New Yorku.

Statistike u New York Cityju su i gore. Oko 40 % trudnoća završava pobačajem. Među Aframerikancima taj se broj penje na 60 %.

Business Insider izvijestio je u veljači 2017. da New York ima 95 klinika za pobačaj, što je drugi najveći broj na saveznoj razini. Samo Kalifornija, sa 152, ima više.


Prevela Erika Radović|medjugorje-info.com

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Svjedočanstvo znanstvenika koje vas neće ostaviti ravnodušnim!
25. January 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.