Diljem svijeta 21. rujna obilježava se Međunarodni dan mira.

Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

Međunarodni dan mira omogućuje svim pojedincima, organizacijama i nacijama da svojim jednostavnim djelima zajednički šire poruku mira. Nakon rasprava o uvođenju Dana mira i tome što bi on trebao predstavljati zaključeno je da će on postojati kako bi se kontinuirano podsjećalo na potrebu jačanja mirovnih poruka i ideja među svim ljudima i narodima.

Interesantno je da je ova povelja o miru donesena 1981. godine kada su započela i Gospina ukazanja u Međugorju. Ovdje se Gospa predstavila kao "Kraljica Mira". Jedna od prvih poruka je Mir, mir, mir... Neka zavlada između Boga i čovjeka i između ljudi.

I njezini najčešći pozivi u porukama su upravo pozivi na mir u srcu i na stvaranje mira oko nas.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
(VIDEO) U Varšavi osvanuo veliki mural pape Ivana Pavla II.
27. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.