Između deset odličnih destinacija koje treba uzeti u obzir 2020. godine odabrali su - MEĐUGORJE!

Ovu uistinu zadivljujuću vijest objavila je jedna od najvećih američkih dnevnih novina a Međugorje je kao vjersko odredište jedino takvo na listi.

Popularne američke dnevne novine La Times odabrale su Bosnu i Hercegovinu kao jednu od najpoželjnijih destinacija koje morate posjetiti u 2020.godini.

La Times ističe kako je rat u Bosni završio u prosincu 1995., a multikulturalna nacija Bosne i Hercegovine započela novo poglavlje s rastućim turizmom. Navode i kako je prvih devet mjeseci 2019. godine dolazak posjetitelja povećao s 11% na 1,2 milijuna.

Ovdje (po abecednom redu) je 10 mjesta koja bismo voljeli vidjeti u narednoj godini, a vjerujemo da biste i vi, piše na mrežnim stranicama La Times-a gdje su na prvom mjestu istaknuli BiH.
Naveli su i gradove koje je poželjno obići; glavni grad -Sarajevo, čija stara četvrt uključuje crkve, sinagoge i džamije koje datiraju stoljećima unazad te Mostar kojeg su istaknuli kao mjesto održavanja zimskih olimpijskih igara 1984.godine, uništenog u ratu ranih 90-ih te ponovo izgrađenog 2018. Dalje su u opisu naveli znamenitosti poput Mosta u Mostaru, izgrađenog u 16. stoljeću, uništenog 1993., a obnovljenog 2004., te ga istaknuli kao domaćina ljetnih glazbenih festivala. Istaknuli su i neke zanimljive događaj poput tradicionalnog takmičenja u skokovima u vodu sa Starog mosta.

I ono čemu se iznimno radujemo što su između Egipta, Kanade, Japana, Maldiva ...odabrali Međugorje kao destinaciju koju treba posjetiti u 2020.godini. U opisu su naveli kako se Gospa prvi puta ukazala na Brdu Ukazanja te su istaknuli kako je papa Franjo odobrio  hodočašća.

Dužni smo napomenuti da je malo Gospino mjesto u kojem se Gospa ukazuje već 36 godina jedino vjersko odredište koje su stavili na svoju listu.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
MOLIMO SVI ZAJEDNO: Istovremena krunica Hrvata svega svijeta
04. April 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.