Sjedinjene Američke Države 9. kolovoza 1945 na Nagasaki u Japanu bacile su nuklearnu bombu.

Bio je to drugi napad nakon nuklearnog napada 6. kolovoza na Hiroshimu.

U oba bombaška napada ubijeno je između 129.000 i 226.000 ljudi, od čega je barem polovina poginula do kraja prvoga dana.

Korisnik Twittera Charles White objavio je jezivu fotografiju rastopljene krunice koja se nalazi u muzeju Atomske Bombe u Nagasakiju u Japanu. Objasnio je da je "Nagasaki bio središte misijske aktivnosti i dom mnogih 'skrivenih kršćana ...'"

White je u tweetu napisao, "Rastopljenu krunice vidio sam prošlog tjedna u Nagasakijevom muzeju Atomske Bombe. Nagasaki je bio središte misijske aktivnosti i dom mnogih "skrivenih kršćana" čije su se obitelji borile i održavale vjeru tijekom 250 godina pod progonom i zabranama. "

Njegova fotografija uključuje i pozadinu priče o krunici.

Kompletan opis ispod krunice glasi: „Ova krunica je pronađena u pepelu kuće koja je bila izložena razornom bombardiranju čiji je epicentar bio samo 600 metara od kuće. Kuglice od staklene krunice rastopile su se poput karamele uslijed žestoke vrućine. U vrijeme eksplozije, donatorova majka radila je u kući rođaka (pored katedrale Urakami).

"Tražeći majku sljedeći dan, pronašla je krunicu u pepelu rođakove kuće. Njena majka umrla je u katedrali Urakami. Dugo je kao dragocjenost čuvala krunicu kao uspomenu na majku prije nego što ju je poklonila Gradu Nagasaki na 40. godišnjicu atomskog bombardiranja. "

Prevela Erika Radovic|Medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Znate li za sveti plašt svetog Josipa? Donosimo i posvetnu molitvu
20. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.